poster

Kulturni dnevnik: Šta se dešava u Udruženju likovnih umetnika Srbije?

Kulturni dnevnik (2015)

informativni | Srbija

SADRžAJ

Sa jedne strane, ULUS je strukovno umetničko društvo sa statusom reprezentativnog udruženja, a sa druge - mesto dugogodišnjih nesporazuma i sudskih sporova. Kulturni dnevnik istražuje najnoviji sukob koji je započeo konfliktnim tumačenjem sudske presude.
Izveštavamo sa otvaranja izložbe "Fragmenti celine" kanadske umetnice srpskog porekla Vesne Perunović u Savremenoj galeriji u Zrenjaninu. Predstavljamo romane "Nebo je gorelo" Budimira Potočana o deset aprilskih dana u Jugoslaviji 1941. i "Vi ste sigurno rod" Fransoa Gijoma Lorena o Srbinu koji je poginuo u Parizu tokom Drugog svetskog rata. Vodimo vas u madridski muzej Prado na izložbu radova umetnica koje su živele od sredine 19. do sredine prošlog stoleća.
Džez saksofonista, kompozitor i aranžer Jovan Maljoković koji u okviru Belefa nastupa 6. avgusta na Trgu Republike gost je Kulturnog dnevnika.
Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.
Urednik Dragana PantićRealizator Ernestina GligorijevićMontažer Anika Tesla

Fotografije

Kulturni dnevnik: Šta se dešava u Udruženju likovnih umetnika Srbije?Kulturni dnevnik: Šta se dešava u Udruženju likovnih umetnika Srbije?

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Obično, a vrhunski

    image
    Obično, a vrhunski, je serija emisija, namenjena deci i mladima, u kojoj predstavljamo mlade nade srpskog sporta. Promocijom truda, rada, zalaganja i ambicije...
  • Vesti RTS

    image
    Najnovije vesti, analize i izveštaji sa lica mesta iz Srbije, Balkana i sveta. Budite u toku sa političkim, društvenim i poslovnim trendovima.
  • Vremenska prognoza

    image
    Saznajte kakvo će biti vrijeme narednih dana uz Federalnu TV.
  • Météo TV5Monde

    image
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.