Gibanja: Eksperimentalno zvučno događanje - Kronika


EPIZODA: 1

SADRžAJ

U sklopu međunarodnog projekta Re-Imagine Europe, umjetnička udruga Kontejner priprema novo eksperimentalno zvučno zbivanje - Gibanja, koje se od 16. do 20. lipnja 2021. održava u prostorima Zagrebačkog plesnog centra, tunelu Grič i Kulturnom centru Mesnička.
U fokusu Gibanja su prostorno-zvučni radovi i eksperimenti različitih vrsta i formi te raznovrsnih poetika i pristupa zvuku u prostoru. Kroz Gibanja je realizirana i jedna umjetnička rezidencija te pet novih umjetničkih produkcija u području višekanalnog eksperimentalnog zvuka hrvatskih autora i autorica: Andre Giunija, Dore Fodor, Davora Sanvincentija, Alexa Brajkovića i Tonija Meštovića. Domaćoj publici će se predstaviti i cijenjeni međunarodni gosti: Aho Ssan i Rdeča Raketa & Patrick K.-H. & I.M.Klif. Ulaz na program Gibanja je besplatan, a program se održava u skladu s epidemiološkim preporukama Stožera civilne zaštite RH.

Urednik: Snježana Samac
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.