poster

Irska s Ardalom O'Hanlonom: Vjerovanje

IRELAND WITH ARDAL O'HANLON (2016)

dokumentarni | Ujedinjeno Kraljevstvo

EPIZODA: 1

SADRžAJ

Irski komičar Ardal O'Hanlon istražuje Smaragdni otok i život na njemu obilazeći manje poznata mjesta u voljenoj domovini.
Uz pomoć viktorijanskih vodiča koje su napisali "gospodin i gospođa Hall" kako bi privukli Engleze u Irsku, Ardal upoznaje ljude zbog kojih je Irska tako sjajna zemlja. Luta od zanimljivih gradića do neobičnih atrakcija, skreće iz crkve u pivnicu, sudjeluje u jedinstvenim proslavama i razgovara s osebujnim ljudima kakve možete sresti samo u Irskoj.
Ardal O'Hanlon otkriva Irsku koju dobro poznaju samo oni koji su u njoj odrasli.
Ardal O'Hanlon je pet godina glumio kapelana u seriji "Velečasni Ted" pa su mu dobro poznati stereotipi o Ircima. Mnogo je predrasuda vezanih za pitanje vjere u Irskoj.
No koje su to predrasude i zašto postoje?
Vile, vilenjaci, lovci na duhove, odnos prema Crkvi... Ardal O'Hanlon želi otkriti jesu li Irci predisponirani za vjeru i religiju.
U grofoviji Clare razgovarat će s jednim od posljednjih bračnih posrednika, koji je spojio više od stotinu parova. No imaju li on i njegova knjižica - koja se prenosi s koljena na koljeno - neke čarobne moći?
Deset posto irskog stanovništva ima crvenu kosu. Ardal će se sastati s pripadnicima "Pokreta riđokosih" u selu Crosshavenu. Pitat će ih zašto su sigurni da su zbog svoje boje kose drukčiji od drugih.
U posjetu tajnoj lokaciji Ardal će čuti priču žene koja vjeruje da joj je sveta relikvija spasila život. To će ga navesti na razmišljanje o nepokolebljivoj snazi vjere.
Zatim će prvi put u životu posjetiti dvorac Blarney i otkriti da najslavnije irsko praznovjerje ima i neugodnu stranu.

Fotografije

Irska s Ardalom O'Hanlonom: Vjerovanje

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Prirodni raj - nepripitomljeni planet (2021)

    image
    Viewers can travel to the far corners of the planet and discover the secrets of Earth's few remaining untouched lands, all flourishing with rich biodiversity.
  • Neimenovani projekt obitelji Irwin (2018)

    image
    Obitelj Irvin nastavlja istraživanje Stevea Irwina. Obitelj Irwin, Terry, Bindi i Robert, odaju počast ostavštini Stevea Irwina putem svog rada u golemom...
  • Trag

    image
    Reporteri serijala "Trag" pokazuju Srbiju kakvu retko ko poznaje. U lepršavoj i prijemčivoj, putopisno-reporterskoj formi, traga se za lepim i zanimljivim...
  • TV kalendar

    image
    TV kalendar, jedna od najdugovječnijih emisija na Hrvatskoj televiziji, prvi je put emitiran na Radio-televiziji Zagreb u subotu 3. siječnja 1976. u 15.30, prije...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.