Dediščina Evrope: Aktivisti: finska nadaljevanka

Exhibition on Screen

dokumentarni | Slovenija
Redatelj: Maijala Lauri

EPIZODA: 3 - finska nadaljevanka

SADRžAJ

3. del: Krvosledci
Dijak Arvi Nikolainen se zgleduje po junakih odporniškega gibanja Eugenu Schaumanu in Lennartu Hohenthalu. S sošolci ustanovi tajno društvo, ki deluje pod okriljem odporniškega gibanja. Slednje izkoristi njihov mladostni zanos in negotovost in jih spremeni v morilce. Gibanje mladim aktivistom zaupa še zadnjo nalogo, uboj ruskega carja med lovom na Finskem. Arvi se znajde v precepu: naj ustreli carja in podpiše svojo smrtno obsodbo ali se obrne in poskuša spokoriti za grehe v imenu domoljubja?

AKTIVISTIT / The Activists / Finska / 2019
scenarij: Lauri Maijala, Erik Söderblom
režija: Lauri Maijala
v glavnih vlogah: Oskar Pöysti, Stella Laine, Pelle Heikkilä, Pekka Strang, Elias Westerberg, Linda Manelius, Elmer Bäck

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Geo 360 (1999)

    image
    Ob Tiefseetaucher im Bermuda-Dreieck, Wildhüter in den Tiefen der sibirischen Wälder oder fußballspielende Bäuerinnen in den peruanischen Anden: Die Filme der...
  • Zoom In (2008)

    image
    Kratka emisija tijekom koje će gledatelji otkriti kako zaista izgleda snimanje najvećih hollywoodskih hitova.
  • Religijski program

    image
    Pratite zanimljivije sadržaje koji nastoje približiti vjerovanja, duhovnost i kulturu naroda, koji vijekovima žive na prostoru Balkana.
  • Population d'Afrique

    image
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.