SADRžAJ

Što je jazz? Kakva je to glazba? Što je određuje i što zapravo znači riječ jazz? Što je značila nekad, a što danas? Što je tradicionalni, a što moderni jazz? Što je swing, što je groove, što je sinkopa, a što sket? Zašto se za vrijeme jazz-svirke u klubovima uvijek razgovara?
Kako je došlo do toga da se misli da je jazz komplicirana glazba samo za posvećene, vjerne obožavatelje koji ga razumiju?
Razgovarali smo o tome s glazbenicima, postavljali im pitanja na koja nismo uvijek dobivali najjasnije odgovore. Sašu Nestorovića, Krunu Levačića, Zorana Šćekića, Domagoja Leljaka i Filipa Pavića usto smo podvrgli testu slušanja jazza, da odgonetnu što čuju. Taj blindfold test tradicionalni je način uzajamnog preispitivanja znalaca, konačna potvrda nečijeg znanja, temeljenom na beskonačnom preslušavanju i istinske, iskrene posvećenosti toj glazbi. Tom nečem što se naziva jazz.
Suradnici i novinari: Davor Hrvoj, Saša Drach
Facebook/SvijetJazza

Fotografije

Svijet jazza: Jazz BlefsikonSvijet jazza: Jazz BlefsikonSvijet jazza: Jazz BlefsikonSvijet jazza: Jazz BlefsikonSvijet jazza: Jazz BlefsikonSvijet jazza: Jazz BlefsikonSvijet jazza: Jazz BlefsikonSvijet jazza: Jazz BlefsikonSvijet jazza: Jazz BlefsikonSvijet jazza: Jazz BlefsikonSvijet jazza: Jazz BlefsikonSvijet jazza: Jazz BlefsikonSvijet jazza: Jazz BlefsikonSvijet jazza: Jazz BlefsikonSvijet jazza: Jazz BlefsikonSvijet jazza: Jazz BlefsikonSvijet jazza: Jazz BlefsikonSvijet jazza: Jazz BlefsikonSvijet jazza: Jazz BlefsikonSvijet jazza: Jazz Blefsikon

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.