Ovaj revolucionarni dokumentarac služi se vrhunskom tehnologijom da bi nam prikazao borbu malog slona i njegova krda dok se po noći kreću nepoznatom savanom.
Južnu polutku prekriva spektakularno zvjezdano nebo. Kao da ste na balkonu s kojeg se pruža očaravajući pogled na svemir. U subsaharskoj Africi nalazimo najveće prostranstvo divljine i posljednje vrste megafaune koje još žive na Zemlji. Mladunče slona okotilo se na obali rijeke. Tek što je upoznalo svoju obitelj i okolinu, predvodnica krda daje znak za pokret: vrijeme je za selidbu. Privremene oaze u pustinji Kalahari polako presušuju. Ovaj rajski vrt uskoro će se pretvoriti u pustinju. Tu počinje nevjerojatna odiseja mladunca i njegove obitelji na čelu s njegovom majkom, mladom predvodnicom krda. Čeka ih dalek put. Moraju prevaliti stotine kilometara pustih predjela divljine u subsaharskoj Africi, istim stazama kojima krda slonova putuju već tisućljećima. Ovi impresivni sisavci pamte staze kojima prođu i to znanje prenose s naraštaja na naraštaj. Nesnosna dnevna vrućina prisiljava ih da sve češće budu aktivni noću. Putovanje ove obitelji slonova uvlači nas u fascinantan i tajanstven noćni svijet afričke savane. U potpunome mraku srest ćemo životinje koje nikada dosad nisu snimljene u tim uvjetima. Hijenski pas, dugouha lisica, mravojed, sova, dikobraz i karakal obično bježe na prvi znak neobičnog svjetla. Sušna sezona zatekla je slonovsku obitelj nespremnu. Vlada teška nestašica vode i hrane, ali zbunjenosti i stresa ne nedostaje na ovom najvećem svjetskom okupljanju slonova. Hoće li predvodnica krda uspjeti održati svoju malu obitelj na okupu? Hoće li mladunac izbjeći napade brojnih grabežljivaca i preživjeti sušu? Moraju ostati na stazi jer im život ovisi o tome. Oluje se već naziru na horizontu, a slonovi s kilometarske udaljenosti osjećaju potmulu grmljavinu. Ona najavljuje milosrdni spas koji donosi povratak kišne sezone.

Bilo je na kanalima:

HTV1  HTV2  Viasat Nature  

PREPORUKE
  • La peinture française autour du monde (2020)

    image
  • Paleta

    image
    "Paleta" je emisija Radio-televizije Vojvodine. U pitanju je izbor iz sadržaja koje pripremaju redakcije Televizije na jezicima nacionalnih zajednica. Da bismo se...
  • Zapis

    image
    Ova emisija predstavlja svojevrsnu razglednicu Crne Gore. Autor i voditelj Miomir Maroš, ideje za emisiju dobija od gledalaca koji žele da predstave svoje krajeve...
  • Une brique dans le ventre

    image
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.