Priču o Velikom koraljnom grebenu David Attenborough oduvijek je želio snimiti kao epsku priču o najvećem živom organizmu na Zemlji koji se vidi čak iz svemira, o tom području koje je poznato i kao morska prašuma, a sastoji se od 900 otoka i proteže na više od 2.500 kilometara. Dokumentarna serija istražuje ovo fascinantno područje koje je izvor zapanjujuće raznolikosti života za 30 vrsta kitova i delfina, šest vrsta morskih kornjača, 22 vrste morskih i 32 vrste obalnih ptica, a tek smo odnedavno postali svjesni kako je njegov opstanak opasno ugrožen.
David Attenborough ponovno se udružuje s ekipom koja je osvojila nagrade BAFTA i Emmy te prvi put nakon šezdeset godina posjećuje Veliki koraljni greben. Da bi istražili taj najveći živi organizam na svijetu, Attenborough i njegova ekipa koristit će se najmodernijom podmornicom kako bi nam pokazali morske pase, patuljaste plave kitove i zelene kornjače koje nastanjuju ovo rajsko podmorje. No ovo je puno više od osobne priče Davida Attenborougha zbog izrazito velike opasnosti od uništenja Velikog koraljnog grebena.
Prirodoslovac i televizijska legenda David Attenborough otac je modernog dokumentarca o prirodi. Tijekom uspješne karijere primio je brojne nagrade i priznanja. Godine 1985. proglašen je vitezom, 2002. kraljica Elizabeta odlikovala ga je ordenom za zasluge, a od britanskih sveučilišta, uključujući Oxford i Cambridge, primio je najmanje 31 počasnu diplomu. Jedno istraživanje iz 2014. pokazalo je da je on osoba kojoj se u Velikoj Britaniji najviše vjeruje. Attenborough je osoba koja je snimila najviše putopisa u povijesti, a ujedno je i najstariji čovjek koji je bio na Sjevernom polu. Vjerojatno je najveće priznanje činjenica da nekoliko vrsta biljaka, kukaca i ptica nosi njegovo ime pa će tako živjeti kroz brojna stvorenja čijoj je zaštiti i proučavanju posvetio život.

Emitira se na kanalima:

Viasat Nature  

Bilo je na kanalima:

HTV3  Viasat History  HTV1  HTV2  

Sljedeće epizode:

13. 05. 2024.
18:20
Veliki koraljni greben
24. 05. 2024.
09:45
Veliki koraljni greben
25. 05. 2024.
20:00
Veliki koraljni greben
31. 05. 2024.
18:20
Veliki koraljni greben
PREPORUKE
  • Prirodni svijet (1983)

    image
    BBC-jeva dokumentarna emisija o svijetu koji nas okružuje, divljim životinjama i okolišu na nekim od najneobičnijih krajeva. Serija je s prikazivanjem počela...
  • Neimenovani projekt obitelji Irwin (2018)

    image
    Obitelj Irvin nastavlja istraživanje Stevea Irwina. Obitelj Irwin, Terry, Bindi i Robert, odaju počast ostavštini Stevea Irwina putem svog rada u golemom...
  • NASA-ini neobjašnjeni dosjei (2012)

    image
    Nepoznati leteći objekti snimljeni NASA-inim kamerama, piloti koji su vlastitim očima primjetili tajanstvena svjetla, neobične sjene na Marsu - sve su to fenomeni...
  • Prirodni raj - nepripitomljeni planet (2021)

    image
    Viewers can travel to the far corners of the planet and discover the secrets of Earth's few remaining untouched lands, all flourishing with rich biodiversity.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.