Nova telenovela predstavlja uspješnog poslovnog čovjeka i vlasnika hacijende Gonzala Elizaldea (Rogelio Guerra) koji ima sve što je potrebno za lijep život. Njegovu sreću čine supruga Monserrat (Erika Buenfil) i petero djece: Anibal (Guillermo Capetillo), Liliana (Dominika Paleta), Camilo (Roberto Palazuelos), Santiago (Carlos de la Mota) i Fernanda (Silvia Navarro). No, Gonzalo ne zna da postoji osoba iz njegove prošlosti koja ga želi uništiti. Artemio Bravo je Gonzalov polubrat, a svoj život je posvetio samo jednom - uništenjem obitelj Elizalde. Glavno oružje u ostvarenju njegovog cilja dolazi u liku Rebece (Lucero) koja pod imenom Barbara Greco postaje nova poslovna, a kasnije i životna partnerica Gonzala Elizaldea. Dolaskom u život obitelji Elizalde Barbara počinje sustavno uništavati Gonzalov poslovni i obiteljski život. Barbara prvo zadobije povjerenje njegove supruge Monserrat (Erika Buenfil), a potom je odluči ubiti i zauzeti njeno mjesto. Veliku prijetnju Barbara ima u domaćici i dadilji Gonzalove djece Soledad (María Rojo) koja jedina ne vjeruje nevinom licu lijepe Barbare. Kako bi otklonila tu prijetnju Barbara je ucijeni životom njenog sina Eduarda kojeg optuži da zavodi Fernandu, Gonzalovu najmlađu kćer te ga tako pošalje u internat daleko od hacijende, Soledad i Fernande. Druga prijetnja Barbari je Liliana (Dominika Paleta), jedina članica obitelji koja je prozrela Barbaru slučajno čuvši njen razgovor s Artemijom. No i za nju Barbara pronalazi rješenje te je smjesti u umobolnicu nakon što ju je optužila za majčinu smrt. Gonzalo, uništen od svih tih životnih nedaća, oženi Barbaru te joj prepusti glavnu riječ kako u kući tako i na poslu. Barbara tada odluči udati Fernandu za svog suučesnika, ambicioznog Damiana (Sergio Sendel). Ne znajući Damianove namjere Fernanda i ne sluti kako je on ljubavnik i glavni suučesnik njene maćehe Barbare. Godine prolaze, a Barbara svojim manipulacijama i zločinima uspijeva držati sve konce u rukama, ne razmišljajući da je Eduardo (Fernando Colunga) odrastao te da se želi osvetiti. Kada se Eduardo vrati kući, zatekne majku na samrti, a Fernandu u naručju drugog muškarca. Bijesan, razočaran i željan osvete Eduardo promijeni ime u Franco Santoro te se zaposli u Gonzalovoj tvrtki. Misleći kako je pri kraju uništenja Gonzalove obitelji Barbara i ne sluti kako je konačno dobila jakog protivnika, a to je ljubav koja traje odavde do vječnosti.

EDUARDO JUAREZ CRUZ – FRANCO SANTORO (Fernando Colunga)
U djetinjstvu Eduardo je bio veselo i sretno dijete koje je osjećalo veliko ljubav prema dvjema osobama, svojoj majci i Fernandi. Nakon što ga je Barbara optužila da želi zavesti Fernandu, Eduardo je poslan u internat daleko od kuće. Nakon godina izbivanja Eduardo se vrati kući i zatekne majku na samrti te Fernandu u naručju drugog muškarca. Sada pod imenom Franco Santoro, Eduardo ima plan osvetiti se Barbari te ponovno zadobiti ljubav žene koju voli.

FERNANDA ELIZALDE RIVERA (Silvia Navarro)
Ljupka, slatka i draga Fernanda živi u uvjerenju kako svi ljudi imaju u sebi barem malo dobra. Bez ikakvih predrasuda Fernanda slijepo vjeruje ljudima. Nakon što su je odvojili od Eduarda u djetinjstvu Fernanda se potajno nadala kako je on nije zaboravio. No iako je godinama čekala njegovo pismo, ništa nije stizalo. Obeshrabrena i žalosna Fernanda je nastavila svoj život te se odlučila udati za Damiana, novog financijskog direktora u obiteljskoj tvrtki. Fernandin život postane kompliciran kada u njega uđe zagonetni Franco Santoro, odnosno njen davno izgubljeni Eduardo.

BARBARA GRECO – REBECA SANCHEZ (Lucero)
Ljepota i inteligencija glavno su oružje kojim Rebeca Sanchez zavodi i manipulira svojim protivnicima. Djetinjstvo koje je bilo ispunjeno okrutnošću i zlostavljanjem uništilo je Rebecinu dušu. Nakon mnogo godina, prema Artemiovoj naredbi, Rebeca postaje Barbara Greco - glavno oružje u uništavanju obitelji Elizalde.

GONZALO ELIZALDE (Rogelio Guerra)
Gonzalo je bogati zemljoposjednik i rančer čija je kompanija u poslovnom svijetu među najvećima u Meksiku. Po prirodi Gonzalo je pošten, vrijedan i iskren čovjek koji vjeruje ljudima. Upravo ova zadnja karakteristika pokazat će se kobnom, jer će Gonzalo pasti pod utjecaj lijepe Barbare ne znajući kako je ona glavno oružje njegovog najvećeg neprijatelja.

DAMIAN GALLARDO (Sergio Sendel)
Damian je Fernandin zaručnik te čovjek koji se vodi isključivo ambicijom. Damiana i Barbaru veže poslovno i privatno partnerstvo. Naime, on će prema naredbi Barbare oženiti Fernandu i tako je držati pod kontrolom. Damian je i Barbarin ljubavnik što pridonosi njihovoj boljoj suradnji kojoj je cilju uništenje obitelji Elizalde.

SOLEDAD CRUZ (María Rojo)
Soledad je domaćica obitelji Elizalde kojoj je sin Eduardo sve na svijetu. S obzirom da je rano postala udovica ona je svoj životni cilj pronašla kao domaćica i dadilja u obitelji Elizalde. Kada se pojavi Barbara, Soledad jedina prozre njezinu zlu narav.

MONSERRAT RIVERA DE ELIZALDE (Erika Buenfil)
Monserrat je Gonzalova supruga koja ima čvrsta vjerska uvjerenja i principe. Konzervativnog pogleda na život Monserrat svoja uvjerenja želi usaditi djeci, ali nije zadovoljna činjenicom da njena djeca vole svoju dadilju i domaćicu Soledad. Barbara brzo zadobije Monserratino povjerenje, zbog kojeg će na kraju svoj život završiti kobno.

LILIANA ELIZALDE (Dominika Paleta)
Liliana je iskrena djevojka dobra srca koja prezire licemjerje. Liliana obožava Soledad i Eduarda te se uvijek zauzima za svoju mlađu sestru Fernandu. Njen se život raspadne kada je Barbara optuži za majčino ubojstvo, a njen otac Gonzalo u to slijepo povjeruje.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.