Kanadsko-američka crtana serija za djecu Artur, veliki hit i svjetska senzacija s čak šest nagrada Emmy, temelji se na knjižnim uspješnicama Marca Browna, a prati pustolovine i nevolje neodoljivog osmogodišnjeg čovjekolikog mravojeda koji jednostavno očarava činjenicom da je - posve obično dijete.
Bilo da se suprotstavljaju školskom nasilniku, ili su zabrinuti zbog novog učitelja, ili pak čuvaju grozne male blizance, Artur, njegova mlađa sestra Dorica i njihovi prijatelji svoje nedoumice uspijevaju riješiti s mnogo mašte, dobrote i humora.
Radnja serije smještena je u izmišljeni Drvograd, a u prvoj sezoni svaka epizoda donosi po dvije pričice o doživljajima malog Artura, njegovih prijatelja i članova obitelji te njihovim svakidašnjim međusobnim odnosima.
Produkcija ove iznimno uspješne animirane serije počela je 1994. godine. Od tada je prikazano 229 polusatnih epizoda i time je serija Artur ujedno postala najduže prikazivana animirana televizijska serija za djecu.
U samo nekoliko godina serija je postigla vrlo veliku gledanost, s gotovo 10 milijuna gledatelja tjedno u Sjedinjenim Državama. Serija je druga, nakon Ulice Sezam, najduže emitirana serija u televizijskoj mreži PBS Kids. Najduže je emitirana dječja animirana serija u SAD te, poslije serije Simpsoni, druga najduže emitirana animirana serija u SAD-u.
Serija Artur emitira se u ukupno 83 zemlje, a sada će je, prvi put u Hrvatskoj, prikazati Hrvatska televizija na svom Drugom programu.
TV adaptacija: Kathy Waugh

Bilo na kanalima:

HTV2  RTL Kockica  

Sljedeće epizode:

Na kanalu trenutno nema dostupnog rasporeda
PREPORUKE
 • Miraculous: Pustolovine Bubamare i Crnog Mačka (2015)

  Danas
  image
  Marinette Dupain-Cheng i Adrien Agreste naizgled su obični pariški srednjoškolci koji se ni po čemu ne razlikuju od svojih vršnjaka, no oboje kriju misterioznu...
 • Bobi i Bero (2003)

  Danas
  image
  Bobi je inteligentan pas koji ne samo da može čitati i pisati, on je pametniji od većine ljudi! Budući da je tako pametan, svjestan je da mu život ne može biti...
 • Tom i Jerry show (2014)

  Danas
  image
  Tom i Jerry su se vratili! Jednako su zabavni, jednako smotani kao i nekada, samo u novoj verziji! Sve vaše omiljene junake možete naći i u novoj seriji. 2016....
 • Supa Strikas (2008)

  Danas
  image
  About the world's greatest football team. Despite their enormous talent, the players must adapt in a game where being the best is only the beginning, and where...
TOP LISTE

Prijavi se