New York, 1900. g.: U bolnici Knickerbocker rade inovativni kirurzi, medicinski tehničari i osoblje koje pomiče granice medicine u vrijeme zapanjujuće visoke stope smrtnosti kad nisu postojali antibiotici. Novi voditelj kirurga je iznimni, arogantni odmetnik dr. John Thackery, čiju ovisnost o kokainu i opijumu nadmašuje jedino ambicija za medicinskim otkrićima i priznanjima njegovih kolega. Osoblju i pacijentima bolnice, koje čine isključivo bijelci, pridružuje se jednako daroviti dr. Algernon Edwards s harvardskom diplomom, koji se mora izboriti za poštovanje te uspjeti u gradu punom rasizma. Dok nastoji očuvati ugled bolnice koja pruža kvalitetne usluge, Knickerbocker se trudi privući bogatu klijentelu, ali istodobno se bori za opstanak.

U glavnoj je ulozi Clive Owen („Djeca čovječanstva“, HBO-ov „Hemingway i Gellhorn“; nominiran za nagradu Oscar za ulogu u filmu „Bliski odnosi“). Redatelj je Steven Soderbergh („Nuspojave“; dobitnik nagrada Oscar za film „Traffic“ i Emmy za HBO-ov film „Moj život s Liberaceom“).


O Likovima:

Dr. John Thackery (Clive Owen) arogantni je i umišljeni, ali izvrsni kirurg, koji naporno radi, ali i briljira na kirurškoj sceni.

Dr. Algernon Edwards (André Holland) nadareni je kirurg obrazovan na Harvardu i jedini afroamerički član svoje generacije. Silno želi priznanje za svoje sposobnosti unatoč rasističkim predrasudama te želi naučiti sve što može od indiferentnog dr. Thackeryja.

Herman Barrow (Jeremy Bobb) ulizica je i dvolični, pohlepni voditelj bolnice koji u nedogled pozajmljuje novac kako bi spasio Knickerbocker i sebe.

Cornelia Robertson (Juliet Rylance) nije samo na čelu Ureda za socijalnu skrb bolnice nego i predsjeda nadzornim odborom bolnice kao zamjenica svog oca, pomorskog tajkuna kapetana Augusta Robertsona (Grainger Hines).

Lucy Elkins (Eve Hewson) naivna je i mlada medicinska sestra iz Zapadne Virginije koja je u New York došla u potrazi za pustolovinom, a u bolnici Knickerbocker pronašla je mnogo više nego što je mogla zamisliti.

Dr. Bertram “Bertie” Chickering, mlađi (Michael Angarano) ambiciozni je kirurg specijalizant koji je u Knickerbocker stigao u potrazi za ljubavi, uzbuđenjima te da bi učio od inovativnog kirurga.

Tom Cleary (Chris Sullivan) jednostavan je i vedar irski vozač hitne pomoći koji dobiva proviziju za usmjeravanje imućnih pacijenata u Knickerbocker i uživa u maltretiranju onih koji mu stanu na put.

Sestra Harriet (Cara Seymour) irska je katolička časna sestra koja vodi sirotište povezano s Knickerbockerom. Iza njezine smirene naravi krije se tajni život koji će je progoniti.

Dr. Everett Gallinger (Eric Johnson) ambiciozni je kirurg pod Thackeryjevim vodstvom čija se nada da će postati pomoćnik glavnog kirurga raspršila nakon što je to mjesto dodijeljeno nekom drugom.

Jacob Speight (David Fierro) inspektor je Zavoda za javno zdravstvo koji iskorištava povlastice na svom položaju i zahtijeva naknadu za svakog pacijenta kojeg dovede u Knickerbocker.

Eleanor Gallinger (Maya Kazan), mlada majka i predana supruga Everetta Gallingera koja s nestrpljenjem očekuje uspjeh svog supruga u Knickerbockeru.

Dr. J. M. Christiansen (Matt Frewer) predani je šef kirurgije u Knickerbockeru koji smatra da neuspjeh ne dolazi u obzir.

Bilo je na kanalima:

Cinemax 2  ZDF  HBO2  HBO3  ZDFneo  HBO  Cinemax  

PREPORUKE
  • Momci s Madisona (2007)

    image
    Radnje smještene 1960-ih u New Yorku, „Momci s Madisona“ istražuju glamurozno i egoistično zlatno doba oglašavanja, gdje svatko nešto prodaje i ništa nije onako...
  • Milijarde (2016)

    image
    Dobitnici Emmyja® i Zlatnoga globusa® Paul Giamatti i Damian Lewis zvijezde su ove složene drame o politici moći u svijetu njujorških visokih financija. Lukavi i...
  • Plač violine (2007)

    image
    Inspirirana istoimenom novelom poznatog turskog pisca Rešata Nurija Guntekina, ovaj novi hit s Dalekog istoka donosi nam priču o stalnoj borbi odanosti i...
  • Asi (2007)

    image
    Snažna priča o ljubavi čije ostvarenje priječe utezi prošlosti. Zaslužuje epitet jedne od najboljih turskih serija. U priči o novoj aristokraciji, ljubavi prema...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.