Ocena: 7.8/10

SEZONA: 1

EPIZODA: 1 - Saving Species

SADRžAJ

Šesta faza izumiranja - zar smo dotakli kriznu točku? Serijal Planet Zemlja uhvatio je mongolsku gazelu u svom posljednjem migracijskom spektaklu u Aziji. Zašto nisu ponovno snimljene stepske antilope koje su prije 15 godina snimljene kao veliki spektakl za jednu drugu seriju? Jer je stepska antilopa danas gotovo izumrla. Martyn Colbeck i stručnjak za stepske antilope dr. Milner-Gulland objasnit će nam zašto. Doznat ćemo i o čemu se zapravo radi u Etiopiji gdje su ljudi opkolili planine i tako natjerali životinje da se presele na njihove vrhunce. Polarni medvjedi, koje smo vidjeli u seriji Planet Zemlja kako napadaju morževe na kanadskom Arktiku, gladni su jer je sve toplija klima otopila led na kojem su običavali loviti tuljane.
Postoji li doista problem? Ahmed Djoghlaf, izvršni tajnik UN-ove skupine za biološku raznolikost, opisat će stopu izumiranja, dok će šef IUCN-a ustvrditi da ne znamo koliko životinjskih vrsta uopće postoji. Prof. Edward Wilson razjasnit će situaciju s kukcima.
Po kojem kriteriju odlučujemo koje vrste želimo očuvati? Zašto bismo se trebali truditi da spasimo najugroženije vrste? Zašto bismo spasili pande? Odgovore će nam dati vodeći svjetski stručnjaci.

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.