SEZONA: 1

EPIZODA: 3

SADRžAJ

"Tvrda struja u HDZ-u počinila je puno zla!" izjavio je za seriju "Hrvatski premijeri osobno", dr. Franjo Gregurić, predsjednik Vlade nacionalnog jedinstva od srpnja 1991. do rujna 1992. O njegovoj ulozi u naoružavanju Hrvatske oružjem sovjetskog bloka, vođenju hrvatske ekonomije u najtežim ratnim uvjetima te sukobu "tehnomenadžerske" i "desne" struje u HDZ-u govore Ivić Pašalić, Vladimir Šeks i Mladen Vedriš.
U epizodi se pojašnjava zašto Gregurića smatraju jednim od uspješnijih hrvatskih premijera iako mu je mandat trajao nešto više od godinu dana, te kako je u ratu funkcionirala hrvatsko-ruska politička suradnja.
"Zahvaljujući Gregurićevim vezama u Rusiji, u ratu smo nabavili 20 MIG-ova i spasili brodogradnju brodovima za ruske naručitelje", za seriju svjedoči Davor Štern, bivši ministar gospodarstva i direktor INA-e.
Gregurić obilazi mjesta koja su obilježila njegovo djetinjstvo u Loboru, prisjeća se svog odlaska u Moskvu na čelno mjesto trgovačke tvrtke "Astra". O poslovima i druženju hrvatske predratne elite u Moskvi te o lobijima u hrvatskoj privatizaciji za seriju govore poduzetnik Davor Štern, ekonomist Guste Santini i drugi.

Producent: Dominik Galić

Slike

Hrvatski premijeri osobno: Franjo GregurićHrvatski premijeri osobno: Franjo GregurićHrvatski premijeri osobno: Franjo GregurićHrvatski premijeri osobno: Franjo GregurićHrvatski premijeri osobno: Franjo GregurićHrvatski premijeri osobno: Franjo GregurićHrvatski premijeri osobno: Franjo GregurićHrvatski premijeri osobno: Franjo GregurićHrvatski premijeri osobno: Franjo GregurićHrvatski premijeri osobno: Franjo Gregurić

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Fashion Destination

    image
    Putovanje na određene destinacije uz dodatak mode danas je utrendu. Fashion Destinations će vas odvesti u najmodernije hotele i odmorišta na svijetu.
  • Da sam ja neko

    image
    Autorska emisija Rade Đurić poručuje nam da smo smi mi “neko” i predstavlja ljude koji mogu poslužiti kao inspiracija svima, čije priče će ih podstaći na...
  • Lepše od Pariza

    image
    Sve je više sela u Srbiji koja postaju turističke destinacije. Mnogima je zato teško da odaberu gde da provedu odmor. Zato smo mi tu da vam pomognemo. Emisija...
  • Consomag (1995)

    image
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.