poster

Informer

Informer

magazin | Hrvatska

Gdje gledati
Emisija nije dostupna u zemlji

SEZONA: 1

EPIZODA: 67

SADRžAJ

'Informer' istražuje - kako će slučaj Agrokor utjecati na banke? O njima ovisi financiranje gospodarstva. Projekcije pokazuju da 25 milijardi kuna Agrokorova duga neće utjecati na poslovanje. Štoviše, banke su vratile kredite koje su uzele od svojih inozemnih vlasnika, oslanjaju se na domaću štednju, pa ni kamate, za razliku od situacije u ostatku svijeta, ne rastu.
Što više afera, čak i osuda, to im birači više vjeruju. Nevjerojatno je koliko je osuđenih političara i onih protiv kojih se vode različiti procesi, ponovno sjelo u lokalne fotelje. Zanimljivo, za te se funkcije ne traže dokazi o nekažnjavanju, ali zato, primjerice, javljate li se na natječaj za tetu u vrtiću, morate dokazati da ste čisti. Ekipa 'Informera' istražila je što o tome kaže zakon.
Hrvatske tvrtke malo ulažu u istraživanje i razvoj. Na razini države to je oko 0,8%. Za usporedbu, EU izdvaja 2%, a Japan čak 3,5%. Naravno, postoje ne samo iznimke nego i tvrtke koje bez istraživanja ne mogu opstati, poput Ine. Bez toga ne bi bilo novih nalazišta i nove nafte.
Analize kažu da se svaki peti stanovnik Hrvatske približio granici siromaštva. Unatoč tomu i unatoč činjenici da se mnogi snalaze kopajući kontejnere, u Hrvatskoj se godišnje baci čak 380.000 tona hrane! Doniranje hrane oslobođeno je plaćanja PDV-a, stoga 'Informer' istražuje - gdje je zapelo?
U Hrvatskoj se slabo i sporo infiltriraju poslovni običaji razvijenoga zapada. Recimo, kada poslodavac raspiše natječaj za posao, rijetko će se o kandidatima raspitati kod prethodnoga poslodavca, a još rjeđe će tražiti njegove preporuke. Kako se onda biraju kandidati? 'Informer' donosi više u ovotjednom izdanju emisije.

Slike

InformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformer

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Treća dob (2009)

    image
    U emisiji se govori o svim umirovljeničkim pitanjima kao što su zdravlje, odnos prema starosti i starenju, život starijih osoba u pojedinim krajevima zemlje i...
  • Racemax

    image
    RaceMAX Motorsports is a weekly series showcasing the very best in motorsports from Formula 1 and Indy Car, to the worldŐs most prestigious events in...
  • World Of Watersports

    image
    World of Watersports (ŇWOWÓ) is a fast paced one-hour magazine-style series highlighting water-related power, sail and surf action from around the globe.
  • Folklor video magazin

    image
    Emisija o folkloru BN televizije.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.