SEZONA: 2

EPIZODA: 9

SADRžAJ

Profesor Baltazar je legendarni jugoslovenski crtani film, nastao u periodu između 1967. i 1978. u Zagreb filmu. Sastoji se od ukupno 59 epizoda koje traju od 5 do 10 minuta.
Autor serijala je hrvatski animator Zlatko Grgić, a prepoznatljivu uvodnu temu napisao je poznati kompozitor filmske muzike Tomislav Simović. Serija je postala vrlo popularna širom bivše Jugoslavije, a zabeležila je solidan uspeh i izvan njenih granice, te je emitovana u zemljama kao što su Danska, Finska, Holandija, Norveška, Portugal, Švedska i Iran.
Profesor Baltazar je naučnik, dobroćudni ljubitelj prirode i svih živih bića, zaštitnik, borac za dobro i protiv zla, ekolog, promoter tolerancije, mira i ljubavi, duhovit, maštovit, skroman i nenametljiv, uslužan i požrtvovan. On uz pomoć svojih izuma olakšava živote drugih ljudi iz Baltazar-grada. Kultni crtani film bez nasilja, bez agresije, gdje se svi problemi rješavaju humano i prihvatljivo na Baltazarski način.

Slike

BaltazarBaltazarBaltazar

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.