poster

Zauvijek autor: Alka Vuica

Zauvijek autor (2022)

dokumentarni | Hrvatska
Režiser: Toni Volarić

Ocena korisnika: 1/10

SEZONA: 1

EPIZODA: 4 - Alka Vuica

SADRžAJ

Film slijedi Alku od djetinjstva u Umagu, dolaska na studij u Zagreb, zbližavanja s grupom Srebrna krila, upoznavanja i recitiranja svojih tekstova Karlu Metikošu, pa sve do kantautorskih godina kada dokazuje da i vlastitim pjesmama može oduševiti dobar dio tadašnje publike sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća. Saznajemo da je kao mlada Poletova novinarka radila intervju s Goranom Bregovićem i počela s njim surađivati, radila je tekstove za prvi samostalni album Željka Bebeka, otkrivamo da je upravo ona prekrojila tekst legendarne Tutićeve pjesme "Hajde da ludujemo" koji je u originalu glasio "Hajde da beremo jagode". Gledatelji će otkriti da je Alka pisala dosta tekstova za Josipu Lisac - od "Gdje Dunav ljubi nebo" do "Danas sam luda", a nemali broj ljudi bit će iznenađen kad otkrije da je upravo Alka napisala hrvatsku verziju teksta stranog hita koji je Oliver Dragojević izveo pod imenom "Lijepa bez duše". Film se dotiče i njezinih političkih ambicija, pisanja vlastitih hitova - "Otkad te nema" i "Laži me", a Alka prepričava i anegdote s koncerata koje je održavala u ratnom okruženju, spašavanja Massimovog singla tekstom za pjesmu "Ljubica", pa i rada na pjesmama Borisa Novkovića među kojima je i "Mi smo jači i od sudbine".

Scenarista:
Snimatelj: Andrea Kaštelan
Montaža: Alen Horvatić

Slike

Zauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autor

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.