poster

Carabao Cup

EFL Cup

nogomet, sportski | Ujedinjeno kraljevstvo

Gdje gledati
Emisija nije dostupna u zemlji

SEZONA: 1

EPIZODA: 1

SADRžAJ

Liga kup Engleske (engl. Football League Cup; poznat i kao Liga kup) jeste englesko fudbalsko takmičenje. U kupu učestvuju 92 kluba, 20 klubova iz Premijer lige i 72 kluba iz Fudbalske lige (2−4. liga), koja organizuje takmičenje. Pobednik Liga kupa obezbeđuje učešće u UEFA ligi Evrope. Igra se po jednostrukom kup sistemu (jedna utakmica gde poraženi ispada), osim u polufinalu, kada se igraju dve.
Liga kup je manje prestižan od FA kupa, pa često veliki klubovi iz Premijer lige igraju se rezervnom ekipom, tako da se često dešava da nižerazredni klubovi pobeđuju premijerligaše.
Finalne utakmice su se od sezone 1966/67. igrale na starom Vembliju, a od 2001. do 2008. se igralo na Milenijum stadionu, dok se od 2008. igra na novom Vembliju.

Slike

Carabao CupCarabao Cup

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Copa Libertadores

    image
    Kopa libertadores (šp. Copa Libertadores de América, port. Copa Libertadores da América, engl. Libertadores Cup) je međunarodno fudbalsko kup takmičenje u kojem,...
  • Friendly Matches Football

    image
    Prijateljske fudbalske utakmice se smatraju nenatjecateljskim i uglavnom se koriste za "zagrijavanje" igrača za novu sezonu/natjecateljsku utakmicu.
  • Argentine Primera División

    image
    Prva liga Argentine u fudbalu je profesionalna fudbalska liga u Argentini, najviši nivo ligaških takmičenja te države.
  • Russian Premier League

    image
    Ruska Premijer liga (ruski: Российская Футбольная Премьер-Лига) najjače je nogometno takmičenje u Rusiji. U ligi se takmiči 16 klubova. Svršetkom sezone poslednja...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.