poster

Apokalipsa - Staljin: Demon

Apocalypse: Staline (2015)

Tring History | srijeda | 22:59

Ocena: 7.4/10

SEZONA: 1

EPIZODA: 1 - Le possédé

SADRžAJ

Josif Visarionovič Džugašvili je rođen decembra 1878. godine, u gradiću Goriju, koji je od prestonice Tbilisi bio udaljen dva dana hoda. Gruzija je tada bila sastavni deo Ruskog carstva. Na Bogosloviju se upisao po želji svoje majke Jekatarine. Bio je zapažen po izuzetnom pamćenju, kao i po divnom glasu kojim je pevao psalme. Tu će Josif, koji je govorio samo gruzijski jezik, naučiti ruski i grčki, kao i aritmetiku. Kao dvadesetogodišnjak, počeo je da se menja i da provocira autoritete. Odbija da se ošiša. Pušta bradu. Čita zabranjene knjige Emila Zole i Viktora Igoa. Izbačen je sa Bogoslovije. Tada je dobio svoj prvi nadimak - "Koba" - po jednom kavkaskom drumskom razbojniku. Josif se 1901. godine u Tbilisiju učlanio u ilegalnu Socijal-demokratsku partiju. Socijalisti su dvadesettrogodišnjeg Josifa Džugašvilija poslali u Baku da organizuje proteste i štrajkove. Već tada su se pokazale njegove sposobnosti da bude vođa.

Slike

Apokalipsa - StaljinFoto: RTL / © CC&CClarkeCostelle & CieFoto: RTL / © CC&CClarkeCostelle & CieFoto: RTL / © CC&CClarkeCostelle & CieFoto: RTL / © CC&CClarkeCostelle & CieFoto: RTL / © CC&CClarkeCostelle & CieFoto: RTL / © CC&CClarkeCostelle & CieFoto: RTL / © CC&CClarkeCostelle & CieFoto: RTL / © CC&CClarkeCostelle & CieApokalipsa - StaljinApokalipsa - StaljinApokalipsa - StaljinApokalipsa - StaljinApokalipsa - StaljinApokalipsa - Staljin

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.