SEZONA: 1

EPIZODA: 3 - A Dangerous Path

SADRžAJ

Ova nas epizoda vodi točno do trenutka kada Putin pokreće invaziju na Ukrajinu. Od drskog trovanja u britanskom gradu Salisburyju do sukoba s Donaldom Trumpom oko nuklearnih projektila i vatrene retorike usmjerene protiv NATO-a, ruski predsjednik pojačava svoju agresiju prema Zapadu. A kad za cilj postavi zauzimanje Ukrajine, zapadni čelnici održe niz tajnih sastanaka i kriznih samita u nastojanju da odvrate Putina. Epizoda počinje predsjedničkim mandatom Donalda Trumpa, čiji glavni savjetnici govore kako se želio sprijateljiti s Putinom. Ali sve nade u bliske odnose bile su kratkog vijeka. Nakon što je Trump odlučio poslati oružje Ukrajini, Putin je bio na ratnoj nozi. U rijetkim intervjuima s onima koji su imali izravne kontakte s ruskim predsjednikom, Theresa May govori o posljedicama napada u Salisburyju, Boris Johnson o napetim telefonskim razgovorima s Putinom, direktor CIA-e Bill Burns o svojem tajnom posjetu Moskvi, a glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg o svojim nastojanjima da održi na okupu savez suočen s ruskom agresijom. U središtu krize je Volodimir Zelenski, intervjuiran za ovu seriju dok u njegovoj zemlji bjesni rat. Prisjeća se svoga prvog i jedinog susreta licem u lice s ruskim predsjednikom, gdje je Putin lupio šakom o stol i rekao ne novom sporazumu o prekidu vatre, te dirljivo opisuje trenutak kad se noću probudio i čuo kako ruske rakete gađaju Kijev.

Slike

Putin i zapadPutin i zapadPutin i zapadPutin i zapadPutin i zapadPutin i zapadPutin i zapadPutin i zapadPutin i zapadPutin i zapadPutin i zapadPutin i zapadPutin i zapad

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.