Ocena korisnika: 6/10
(2 glasova)

SEZONA: 1

EPIZODA: 1

SADRžAJ

Film nas vodi na putovanje kroz austrijske povijesne perivoje u cvatu, vremenske kapsule u kojima povijest još živi. Oni su izvori liječništva, služe oslobađanju od dvorskog ceremonijala te uvijek iznova postaju sredstvo nadmetanja između plemstva, carskog dvora i građanstva. Luk putovanja počinje na istoku s dvorskim posjedom princa Eugena, proteže se preko dvorca Herberstein u Štajerskoj i perivoja dvorca Mirabell u Salzburgu, do raskošnih perivoja dvorca Trauttmansdorff blizu Merana u današnjoj Italiji. Mala uprizorenja omogućuju doživljaj osobitih trenutaka i povijesnog ugođaja. Zahvaljujući profinjeno uklopljenim računalno stvorenim slikama (CGI), poznati povijesni bakrorezi i platna austrijskih perivoja postaju stvarni i živi. Film pruža iznenađujuće spoznaje o sreći i nesreći darovitih vrtlara u borbi s ambicioznim gospodarima dvoraca - čista barokna raskoš i apsolutističko osjećanje života. Ovo je nadasve zanimljiva i duhovita mješavina emocionalnih pripovijesti, povijesnih događaja i novih bioloških spoznaja. Prava biserna ogrlica malih zelenih otoka koji su postali omiljena izletišta i prostori za opuštanje.

Slike

Raskoš austrijskih povijesnih perivojaRaskoš austrijskih povijesnih perivojaRaskoš austrijskih povijesnih perivojaRaskoš austrijskih povijesnih perivoja

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.