SEZONA: 1

EPIZODA: 7 - Henri Cartier-Bresson + India

SADRžAJ

U siječnju 1948., nekoliko mjeseci nakon suosnivanja međunarodno poznate fotografske agencije Magnum Photos, Henri Cartier-Bresson otputovao je u Delhi kako bi se susreo s jednim od ključnih ljudi u indijskoj tranziciji: velikim vođom Mahatmom Gandhijem. Bit će to jedan od Gandijevih posljednjih sastanaka prije atentata na njega 30. siječnja. Fotografije koje su postale prikaz posljednjeg dana Gandhijeva života i zatim događaja oko njegova pogreba lansirale su Cartier-Bressona k međunarodnoj slavi. Kultura i narod zemlje nadahnuli su fotografa da se onamo vrati još šest puta tijekom idućih nekoliko desetljeća. Njegov doživljaj Indije, koji je dokumentirao, jedno je od njegovih najinspirativnijih djela.

Slike

NadahnućeNadahnućeNadahnućeNadahnućeNadahnućeNadahnućeNadahnućeNadahnućeNadahnućeNadahnućeNadahnućeNadahnućeNadahnućeNadahnuće

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.