EPIZODA: 13

SADRžAJ

Sultan Alaeddin organizira gozbu na kojoj se okupljaju svi članovi porodice u čast mira. Turkan-hatun misli da je Kutlu Bike stavila onaj kompas u njenu škrinju, pa je tako okrivljena. Želja joj je što prije udaljiti je iz te sredine. Mihri Džihan predlaže Turkan-hatun plan da otruju Kutlu Bike i ona to prihvata. Subotej, zapovjednik kojem je Džingis-kan naložio da lično prati šta se događa u Gurgenču i da poduzima akcije kojima će Dželaleddina dovesti u neprilike, nalazi se s Behramom. Nadalje će zajedno djelovati protiv Dželaleddina. S druge strane, Behram stupa u kontakt s Uzlag-šahom kojem su sve slabije šanse da naslijedi prijesto, i nudi mu podršku Asasina. Uzlag-šah to prihvata. Čini se da se stanje smiruje. Dželaleddin, međutim, smatra da bi Turkan-hatun odane zapovjednike koji su se naselili po okolnim područjima trebalo udaljiti, da prijestonica ne bi opet došla u istu situaciju. Zbog svega preživljenog, Kutlu Bike osjeća grižnju savjesti. U želji da konačno sve prizna, ona jedne noći odlazi u Dželaleddinove odaje. On je, međutim, krenuo na put da iz Gurgenča udalji Ali-hana koji je potegao oružje na sultana Alaeddina.

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Carstvo (2005)

    image
    The story is set in Rome around 44 B.C., just after the assassination of Julius Caesar. Octavius, aged 17, who was named heir by Caesar, is challenged by Marc...
  • TV kalendar

    image
    Saznajte godišnjice značajnih događaja kao i datume rođenja i smrti značajnih ličnosti koje su obilježile tok svetske istorije.
  • Tajne nacističke ratne mašine (2019)

    image
    Poznati ratni povjesničar James Holland istražuje četiri glavna područja njemačkih oružanih sukoba tijekom Drugog svjetskog rata: zrak, kopno, more i oružje....
  • Terra X (1982)

    image
    Terra X - Expedition into the unknown.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.