poster

Razotkrivanje blaga

Treasures Decoded (2013)


Gdje gledati
Emisija nije dostupna u zemlji

SEZONA: 6

EPIZODA: 6

SADRžAJ

Nova forenzička nauka baca novo svjetlo na šest misterija iz antičkog svijeta, pomažući da se otkriju njihove tajne i tako se otkrije njihovo mjesto u istoriji. Otkrivene tajne uključuju: Najveće svjetske piramide, ne kao što biste mogli zamisliti u Egiptu, već u Indijani, SAD; Otkriće ostataka razrušenog drevnog grada u Santoriniju, koji bi mogao biti legendarna Atlantida; otkrivanje dokaza unutar Tutankamonove grobnice koji se čini da upućuju da je to poslednje odmaralište Nefertiti. Zapanjujuće dokumentarne sekvence, privlačna nauka i dramska rekonstrukcija donose izvanredne priče iza tih tajni.

Slike

Razotkrivanje blagaRazotkrivanje blagaBBC StudiosBBC StudiosBBC StudiosBBC StudiosBBC StudiosBBC StudiosBBC StudiosBBC StudiosBBC StudiosBBC StudiosBBC StudiosBBC StudiosBBC Studios

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Vremenski skeneri (2014)

    image
    Koristeći najmoderniju 3D tehnologiju laserskog skeniranja inžinjeri i naučnici testiraju čudesne drevne građevine da bi otkrili sve tajne njihove konstrukcije.
  • Stvaranje Španije (2015)

    image
    Simon Sebag Montefiore kreće na fascinantno putovanje kako bi otkrio 2000 godina povijesti Španjolske.
  • Skrivena kraljevstva Kine (2020)

    image
    Od najviših planina i platoa do najgušćih džungli i šuma bambusa, ovaj serijal prikazaje divlju stranu Kine koju malo ko poznaje.
  • Konstruktorske katastrofe (2015)

    image
    Spun off from Modern Marvels, Engineering Disasters spotlights what happens when human error and the right circumstances conspire to create major disasters and...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.