poster

Whisky

WHISKY (2004)

drama, komedija | Urugvaj, Argentina, Njemačka, Španjolska

Ocena: 7.1/10

SADRžAJ

Jacobo Koller (A. Pazos) vlasnik je skromne tvornice čarapa u Montevideu. Zatočen u vlastitu samoću i učmalu svakodnevicu, svijet mu preokrene vijest da njegov brat Herman (J. Bolani) dolazi iz Brazila posjetiti ga na godišnjicu majčine smrti. S obzirom da je Herman slobodan, imućan i uspješan, Jacobo je postiđen da ga dočeka u svojem svakodnevnom izdanju. Da sakrije svoju mizeriju, Jacobo odluči odglumiti da je njegova pomoćnica u tvornici, podjednako osamljena žena Marta (M. Pascual), njegova supruga. Po dolasku, malo društvo odluči da ga što bolje zabavi, te će oni doista provesti nekoliko uzbudljivih i nesvakidašnjih dana...

Urugvajski film Whisky apsurdna je i diskretno duhovita priča o neobičnom, "privremeno oformljenom" paru koji nastane usred iznimne situacije - nenadanog dolaska nevoljenog brata glavnoga junaka - i koji na čudan način funkcionira tijekom jednoga vikenda. Kroz ironiju događaja (naime, radi se o pokušaju zbližavanja davno razdvojene braće) provlači se suptilan motiv samoće ljudi iz radničke klase koji nisu u stanju prevladati svoju otužnu svakodnevicu. Film je vrlo polagane atmosfere, krajnje reduciranih dijaloga i glume koja se gotovo sasvim svodi na facijalnu mimiku glumaca.

Whisky je osvojio dosta nagrada po raznim međunarodnim filmskim festivalima, među ostalim Fipresci nagradu na canneskom festivalu i nagradu Goya za najbolji streni hispanofonski film.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.