SADRžAJ

Možda prvi film koji je dao ljudski oblik epidemiji AIDS-a, Dugogodišnji prijatelj prati živote uskog kruga prijatelja od prvog spomena te bolesti u New Yorku 1981. Gledamo kako bolest koju su isprva nazivali Gay-Related-Immune-Disorder uništava živote naših protagonista. Skakanjem između Manhattana i Fire Islanda, sličice nas vode od meni-se-to-ne-može-dogoditi načina razmišljanja u ranim danima pojave bolesti, do invazivnog učinka koji bolest ima danas, na živote svih nas. Naslov filma dolazi od odbijanja New York Timesa da prizna homoseksualne veze u rubrici osmrtnica tijekom tog razdoblja. Umjesto partneri, oni koji su preživjeli bili su nazivani „dugogodišnjim prijateljima“ pokojnika.

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Tek vjenčani (2018)

    image
    Mladi par susreće se sa nizom izazova tokom prve godine svoga braka...
  • Opsesija (2008)

    image
    Dejvid Kepeš (ser Ben Kingsli) je meta avanturistički nastrojenih studentkinja, ali nijednu od njih ne pušta suviše blizu. Kada lepa Konsuela Kastiljo (Penelope...
  • Ljubav u TV prodaji (2020)

    image
    Dvoje voditelja prisiljeno je surađivati u pokušaju da dobiju promaknuće. No otkrivaju da kemija između njih postoji i kad nisu pred kamerama.
  • Svetlo između oceana (2016)

    image
    Nakon četiri godine borbe na zapadnom frontu, Tom Sherbourne se vraća u Australiju i preuzima posao svetioničara. Na ovo izolovano ostrvo, gde brodovi za...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.