SADRžAJ

Aksel je dvanaestogodišnji Danac, koji voli okruglice od svinjetine i živi sa starijom sestrom i samohranom majkom, a mašta o odlasku na ljetovanje s ocem koji uvijek ima važnijih poslova među kojima pražnjenje boca nije posljednji po važnosti. San mu je, naravno, postati jedan od kvartovskih "cool" momaka. Ovo posljednje bi mu zacijelo uspjelo prije nego ono prvo, kada ne bi postojala jedna teško premostiva prepreka - život u dijelu grada napučenom uglavnom muslimanskim imigrantima. Unatoč golemom trudu "preobraćenje" neće biti nimalo lako, kao što u određenom životnom razdoblju teškoću može predstavljati gotovo sve...
Naizgled vedra priča o mukotrpnom traganju danskoga dječaka za sigurnošću koju donosi pripadanje i ljubavi, "Kald Mig Bare Aksel", osim o problemima odrastanja u razorenoj obitelji govori i o jednom drugom, danas podjednako aktualnom, problemu sraza doseljenika iz drugih kultura s tradicionalnim vrijednostima zapadnih društava obilja. Prema scenariju Boa Hansena snimila ga je mlada redateljica Pia Bovin, diplomantica kopenhaške Nacionalne filmske škole (1999). Redateljica je imala pomoć u vrlo dobroj produkciji Iba Tardinija i Louise Vesth te kameri Jacoba Bankea i Olesena Offa, a možda i ponajviše u izvrsnim mladim glumcima.

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.