Ocena: 7.1/10
Ocena korisnika: 7.5/10
(4 glasova)

SADRžAJ

U očajničkoj potrazi za slobodom i srećom, četvoro mladih iz Teherana, u Iranu, primorani su da razbiju tabue šizofrenog društva u kojem seks, preljuba, korupcija, prostitucija i droge koegzistiraju sa strogim verskim zakonom.
U ovoj predivno animiranoj drami, prepliću se životi nekoliko upornih žena i mladih muzičara. Njihove priče otkrivaju licemerje savremenog iranskog društva u kojem seks, droge i korupcija koegzistiraju sa strogim verskim zakonom. U prometnoj prestonici, Teheranu, izbegavanje zabrana je postao svakodnevni sport, a razbijanje tabua sredstvo lične emancipacije. Mladoj ženi je potrebna operacija koja će joj “vratiti” nevinost. Sudija u Revolucionarnom sudu iznuđuje usluge od prostitutke u zamenu za presudu u njenu korist. Supruga zatvorenika koji je zavisnik ne može da dobije dozvolu za razvod i nezavisan život. Primenom rotoskopske tehnike u animaciji, iranski reditelj i iseljenik, Ali Sozande, slika portret savremenog Teherana na jedinstven način.

Slike

Teheranski tabuTeheranski tabuTeheranski tabuTeheranski tabuTeheranski tabuTeheranski tabuTeheranski tabuTeheranski tabuTeheranski tabu

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.