SADRžAJ

Povijesna i obiteljska drama koja se odvija prije pada Berlinskog zida, kad je bračni par uhvaćen pri pokušaju bijega iz Istočne Njemačke, zbog čega im je jedno dijete oduzeto i dano na posvojenje.
Godine 1974. Heike (K. Flint) i Ulrich Molitor (E. Selge) uhvaćeni su pri pokušaju bijega iz Istočne u Zapadnu Njemačku. Vlasti im daju ultimatum: ili idu u zatvor, a njihovo dvoje djece na posvojenje, ili mogu otići u Zapadnu Njemačku samo s jednim djetetom, a da drugo bude posvojeno, pod uvjetom da za Ministarstvo za državnu sigurnost, zloglasni Stasi, prikupljaju i dojavljuju podatke. Molitorovi moraju pristati na ponudu, odlaze na zapad sa sedmogodišnjim sinom, a dvogodišnja Miriam ostaje u zemlji.
Petnaest godina kasnije - uoči pada Zida - Miriam, sada pod imenom Rebecca (H. Confurius), lijepa je i vedra tinejdžerica, koja odrasta u obitelji Pramann, ne sluteći da je posvojena i da u Zapadnom Berlinu žive njezini pravi roditelji. Pisma koja su joj godinama slali nikad nisu stigla do nje, jer je pisma presretala žena koju je tajna služba zavrbovala i na njih odgovarala. I Pramannovi, i Molitorovi i svi drugi bili su na neki način u šaci Stasija. Razmjeri tog nečovječnog sustava u punoj su mjeri običnim ljudima razotkriveni tek nakon pada zida.
Film je snimljen uz obilježavanje dvadesete godišnjice pada Berlinskog zida. Uz emocionalno snažnu osobnu priču dviju obitelji, dokumentiran je i autentičnim povijesnim događajima.
U filmu je osobito zapažena mlada glumica Henriette Confurius, kao Rebecca odnosno Miriam.
Film je bio nominiran za nagradu Adolf Grimme za režiju i scenarij.

Slike

S onu stranu zida

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Revolver (1992)

    image
    Nik, FBI operativac je penzionisan posle jednog incidenta koji se desio nakon akcije hvatanja španskog kriminalaca i trgovca oružjem, kada ga je prostrelio hitac...
  • Dani u oblacima (2007)

    image
    Film Silvio Soldinija,, Oblačni dani" (Giorni e nuvole), koji su napisali Francesco Piccolo i Frederica Pontremoli, je priča o Else i Michele. Bračni par je...
  • Vellčanstvenl Ambersonovl (2002)

    image
    Razmaženo derište, Džordž Amberson, užasnut je kada njegova majka, odnedavno udovica, obnovi vezu s imućnim Judžinom Morganom, koga je ostavila nekoliko decenija...
  • Red Poppies on Walls (1976)

    image
    The film mainly takes place in an orphanage of Tirana in the years of the city's occupation from the Italian fascists at the start of World War II.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.