SADRžAJ

„Slep čovek je isto što i usta bez ruku. Ova stara nepalska poslovica predstavlja surovu stvarnost Manisare i Durge, starijeg bračnog para koji živi na planinama Nepala, a čiji se vid pogoršao u poslednjih 15 godina zbog čega ne mogu da obavljaju ni najosnovnije zadatke, a kamoli da vide svoje voljene članove porodice. Iako su žrtve katarakte, koja je glavni uzrok slepila u siromašnim zajednicama širom sveta, bračni par sada ima priliku da povrati vid pomoću operacije (pod pokroviteljstvom međunarodne zdravstvene organizacije Fondacija Seva), koja košta svega nekoliko dolara i traje nekoliko minuta.
Sniman tri dana, „Otvori oči prati Manisaru i Durgu na njihovom neverovatnom i napornom putovanju da opet progledaju, dok ih nose i navode uskim stazama i vetrovitim putevima do hirurškog stola u lokalnoj bolnici, a oni se hrabro, dostojanstveno i optimistično suočavaju sa velikom nepoznanicom. Ovaj nezaboravni film sniman na Himalajima koji ostavljaju bez daha, naglašava dragocenost vida i objašnjava kakvi su sve neverovatni tehnološki napreci postignuti da bi se on ponovo vratio ljudima u nerazvijenim zajednicama širom sveta.

TRAJANJE: 34 min

Slike

Otvori očiOtvori očiOtvori očiOtvori očiOtvori oči

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Journey Into Amazing Caves (2001)

    image
    Meet Dr. Hazel Barton and Nancy Aulenbach. These women are compelled to push their limits in hostile environments. They are cavers who risk fatal danger for the...
  • Aircraft Carrier: Guardian of the Seas (2016)

    image
    One of the greatest engineering feats in history, the modern US nuclear carrier is a masterpiece of technology, and the flagship of a fleet.
  • Velo Mysterium (2013)

    image
    Jörn Staeger a German cinematographer, director, writer made a short experimental film which is a tribute to the symbiotic relationship between human and bicycle....
  • Emirati iz vazduha (2021)

    image
    Neverovatni snimci iz vazduha otkrivaju bogatu prošlost Emirata, kao i savremene priče koje oblikuju njihovu budućnost.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.