Ocena: 7.2/10
Ocena korisnika: 6.3/10
(3 glasova)

SADRžAJ

Nakon proslave 30. godišnjice braka na kojoj su od djece dobili na dar karte za daleko putovanje i novac, bračni par Marie-Claire i Michel su opljačkani i pretučeni zajedno s prijateljima koji su im bili u gostima. Kako je Michel od nedavno u prijevremenoj mirovini, počne malo istraživati tko je mogao znati za njihov dar. Ubrzo uđe u trag pljačkašima pa ih prijavi. Možda bi priča tu i završila da iza jednog od pljačkaša ne ostane nezbrinuto dvoje maloljetne djece...
Inspiriran pjesmom Victora Hugoa Siromašni ljudi, francuski redatelj i producent Robert Guediguian snimio je "Snjegove Kilimandžara", film koji opisuje današnju situaciju običnih ljudi koji ostaju bez posla te se domišljaju kako nadoknaditi manjak u kućnom budžetu. Radnja je smještena na francuskoj obali u simpatičnom gradiću okupanom suncem, a glavni likovi žive udoban građanski život ne prigovarajući puno što su u "zrelim" godinama primorani raditi kojekakve poslove već su zadovoljni i zahvalni na onome što imaju. Ipak, pljačka koju prožive potakne ih na razmišljanje i bolje sagledavanje svoje okoline te umjesto da se još više povuku u udobnost svoga života, oni se pokažu još većim altruistima nego što su bili.

Slike

Snjegovi KilimandžaraSnjegovi KilimandžaraSnjegovi Kilimandžara

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.