Ocena: 7.3/10
Ocena korisnika: 6.8/10
(5 glasova)

SADRžAJ

Istinita priča o Leopoldu Sohi koji je rizikovao život da bi na desetine ljudi spasio od sigurne smrti. Lopov i provalnik koga je u početku zanimao lični interes, krio je jevrejske izbeglice 14 meseci u kanalizaciji u nacističkom Lavovu.
Film „U tami“, čuvene rediteljke Agnješke Holand, zasnovan je na istinitoj priči. Leopold Soha, radnik u kanalizaciji i sitni lopov iz Lavova, nacističkog grada u Poljskoj, jednog dana nailazi na grupu Jevreja koji pokušavaju da izbegnu likvidaciju. Za novac ih krije u lavirintu gradske kanalizacije ispod užurbanog grada. Ono što je u početku bio jasan i ciničan poslovni dogovor, pretvara se u nešto neočekivano – neverovatan savez između Sohe i Jevreja dok hrabrost sve dublje ispunjava Sohinu savest. Film je izuzetna priča o preživljavanju muškaraca, žena i dece, koji pokušavaju da nadmudre sigurnu smrt tokom 14 meseci sve veće i napetije opasnosti.

Slike

U tamiU tamiU tamiU tamiU tamiU tamiU tamiU tamiU tami

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Deveti krug (1960)

    image
    Drugi svetski rat. Zagreb je pod nacističkom okupacijom a građani sve više trpe od brutalne diktature Ustaša. Neugodnu situaciju oseća i jedna zagrebačka porodica...
  • Hanoj Hilton (1987)

    image
    Grupa vojnika je uhvaćena i odvedena u zatvor u Hanoju tokom Vijetnamskog rata. Fenomenalna drama sa odličnom glumačkom ekipom.
  • Dollia e dasmës sime (1978)

    image
  • Otići i vratiti se (1985)

    image
    Ugledni lekar Simon srećno je oženjen, ima prijatelje lekare i živi idiličnim životom sve dok nije počelo da se govori o ratu. Dolaskom Nemaca, Gestapo ga hapsi i...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.