poster

Dijete 31

Child 31 (2012)

dokumentarni, kratkometražni, drama | Ujedinjeno kraljevstvo, SAD, Malawi, Kenija, Indija

Ocena: 7.8/10

SADRžAJ

Potresan dokumentarac o velikom projektu kojim humanitarna organizacija "Mary's Meals" pomaže milijunima djece u Malaviju, Keniji i Indiji. Zahvaljujući donacijama i nesebičnoj pomoći brojnih volontera, nastoji se ublažiti jedan od najvećih problema današnjice - glad.
U vremenu luksuza i obilja dostupnih djeci u mnogim zemljama svijeta milijuni njihovih vršnjaka u najsiromašnijim zemljama na spavanje odlaze gladni! Svakih 30 minuta čak 31 dijete umre od gladi!
Osnivač "Marijinih obroka" Magnus MacFarlane-Barrow odlučio je učiniti sve što je u njegovoj moći da se to promijeni. I to nakon ratnih strahota koje je vidio u Hrvatskoj! Za vrijeme Domovinskog rata Magnus MacFarlane-Barrow i njegova supruga pomagali su stradalima prikupljajući novac i hranu. Duboko potreseni onim što su vidjeli i doživjeli odlučili su nastaviti pomagati.
Ogranak "Marijinih obroka" aktivno djeluje u Hrvatskoj sudjelujući u brojnim međunarodnim projektima, od borbe protiv gladi do pomoći napuštenoj djeci i siročadi.
Magnusa MacFarlane-Barrowa CNN je u svom izboru "Heroes", u kojem se biraju "pojedinci koji svojim djelovanjem svijet čine boljim", uvrstio u izbor najvažnijih osoba 2010. godine.

TRAJANJE: 32 min

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • The Glass Eye (2008)

    image
    For the first time in medical history a patient with Alzheimer's disease managed to communicate his thoughts and feelings from the inside of the disease. William...
  • Journey Into Amazing Caves (2001)

    image
    Meet Dr. Hazel Barton and Nancy Aulenbach. These women are compelled to push their limits in hostile environments. They are cavers who risk fatal danger for the...
  • Cleaner (2018)

    image
    Narges, a public toilet cleaner, has to wait for 5 minutes to see what the result of her pregnancy test is. In this 5 minutes, she dives in her dream. The dream...
  • Schengen (2012)

    image
    In one Paris divided militarily into two like was the former Berlin Est-Ouest, Ines Raymond receives from the right bank people who ask for a visa for the left...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.