SADRžAJ

Mališan je film Čarlija Čaplina a iz 1921. u kom se Džeki Kugan pojavljuje kao njegov usvojeni sin. Film je postigao veliki uspeh i bio drugi najuspješniji film 1921. godine, iza "Četiri jahača apokalipse".
Mališan govori o Skitnici koji pronalazi napuštenu bebu u uličici i počinje da se brine o njemu. Kako dete odrasta, njih dvojica održavaju savršen odnos, a počinju da prave sitne podvale kako bi nasamarili ljude.
Mališan je poznat po tome jer je bio prvi dugometražni film koji je spojio komediju i dramu. Najslavnija i najpotresnija sekvenca filma je kad Skitnica očajno po krovovima počinje da progoni socijalnog radnika koji mu je uzeo dete, i njihovo emocionalno ujedinjenje. Publika je u to vreme bila duboko dirnuta filmom i odnosom Mališana s omiljenim likom Skitnice, od kog do tada nisu doživeli toliko emocionalnog naboja.

Slike

Čarli Čaplin: MališanČarli Čaplin: Mališan

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Feel the Beat (2020)

    image
    After failing to make it on Broadway, April returns to her hometown and reluctantly begins training a misfit group of young dancers for a competition.
  • Čarolija malina (2010)

    image
    Istorija jedanaestogodišnje Monike koja smatra da je kriva za probleme u porodici. Devojčica je ubeđena da ako pobedi u naučnom konkursu, tata će se vratiti kući...
  • Gradonačelnica poslastičarka (2011)

    image
    Meri je neškolovana, provincijska žena pekar, majka troje dece i odlična domaćica. Njen miran život je uzdrman u trenutku, kad njena ćerka prijavljuje nju na...
  • Kadet Keli (2002)

    image
    Kelly Collins (H. Duff) je vedra i inteligentna djevojka koja podjednako voli oca, pustolovnoga fotoreportera Adama (N. Hamer), i majku Samanthu (L. Kash),...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.