poster

Putovanje u jezgru Zemlje

Journey to the Earth's Core (2011)

dokumentarni | Ujedinjeno kraljevstvo

Gdje gledati
Emisija nije dostupna u zemlji
Ocena: 7.8/10

SADRžAJ

Ništa dalje od nas nego što je New York od Berlina, jezgra Zemlje malo je manja od Mjeseca i gotovo jednako užarena kao površina Sunca. Naučnici širom svijeta rade na tome da odgonetnu tajne koje nam se kriju ispod nogu, na dubini od 6500 kilometara. Naučna otkrića o Zemljinoj jezgri bacaju novo svjetlo na razvoj planeta, starost jezgre i njezinu budućnost. Japanac Kei Hirose je otkrio da se jezgra hladi daleko brže nego što se očekivalo. A kad se tekuća jezgra jednom skrutne, magnetsko polje koje štiti planet će nestati i Zemlja će biti pustinja poput Marsa.

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Vanzemaljci - Velike misli (2016)

    image
    Profesor Martin Ris gleda na nauku koja stoji iza moderne potrage za vanzemaljskim životom i iznosi teoriju da bi trebalo da tražimo mašine, a ne organska bića.
  • Novi predsednički avion: Leteća tvrđava (2021)

    image
    Serijal prati izgradnju predsedničkog aviona SAD i istražiće kako je ova letelica prerasla u tajni komandni centar.
  • Kuguar protiv vuka (2013)

    image
    Stručnjak za kuguare Bun Smit je u potrazi za detaljima takmičenja između dve najveće grabljivice u zimskim predelima planine Biterut. Cilj mu je da nađe mesta na...
  • Godine slatkog greha (2018)

    image
    Trodelni dokumentarni film o fenomenu popularnosti Lepe Brene i "Slatkog greha". Najveća balkaska zvezda Lepa Brena u dokumentarnom filmu priča o poznatim ali...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.