poster

Sveta diplomacija: Tajna moć Vatikana

Holy Diplomacy: The Secret Power of the Vatican (2018)

dokumentarni | Francuska

Gdje gledati
Emisija nije dostupna u zemlji

SADRžAJ

Je li Vatikan najbolja inozemna tajna služba? Vodeći nas iza scene Svete Stolice, ovaj dokumentarac podiže zastor tajne diplomacije papa Franje, prvog Latinoamerikanca i prvog Jezuita na čelu katoličke crkve.
U stilu akcijskog trilera, ovaj dokumentarac izbliza pokazuje vatikansku diplomaciju, od papine borbe za prihvaćanje migranata u Europi do pokušaja spriječavanja terorizma i napetog odnosa sa Trumpovom Amerikom. Važne osobe iz Vatikana, poput diplomata i ljudi iz Ministarstva vanjskih poslova, pristali su izaći pred kamere i dati odgovore na brojna pitanja.
Završni dio ovog dokumentarca odvija se u Havani, glavnom gradu Kube, gdje se otkriva dogovor između Baracka Obame i pape Franje. To je još jedan dokaz velikih mogućnosti Svete Stolice čiji se diplomati, kada je to potrebno, pretvaraju u tajne agente. Ponekad, kako bi ostvarili rezultate koje nitko drugi ne bi mogao.

Producent: Olivier Mille

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.