SADRžAJ

Film “Eminentni Monstrumi” traži korene odnosa zapadnih državnih vlada i torture.
Psihijatar Juan Kameron iz Montreala, poreklom Škot, je 1950-tih eksperimentisao na pacijentima koristeći senzornu deprivaciju, prinudne kome i injekcije LSD-a. Tajno finansiran od strane vlade Kanade i CIA, njegove tehnike su korišćene u Severnoj Irskoj, Gvantanamu i u još 27 zemalja širom sveta.
Koristeći se ekskluzivnim svedočanstvom iz prve ruke preživelih iz Gvantanama, severnoirskih “Ljudi pod kapuljačom” i iskusnih američkih psihologa i vojnog osoblja, film “Eminentni monstrumi” pokazuje kako je zavera lekara da potpomognu i osnaže torturu započela 1950-tih, i traje do dan danas.

Slike

Eminentni monstrumi

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Moj život bez zraka (2017)

    image
    Goran je svetski rekorder u ronjenju na dah. Za mnoge ljude je danas ovo vrlo popularan i pomalo pomodan sport. Za njega predstavlja put prekriven tišinom i...
  • Sur les traces de Gustave Eiffel (2009)

    image
  • Ekstremni led (2009)

    image
    Dok se ledeni regioni na planeti otapaju sve brže, fotograf Džejms Balog kreće u ekspediciju da bi sve zabeležio na filmu.
  • Be Water (2020)

    image
    Rejected by Hollywood, Bruce Lee returned to Hong Kong to complete four films. Charting his struggles in two worlds, Be Water explores questions of identity and...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.