Ocena: 6.9/10
Ocena korisnika: 7.8/10
(6 glasova)

SADRžAJ

Bio je to najveći skandal u povijesti njemačke industrije. Više od deset godina proizvođači automobila, kao i dobavljači koji surađuju s mnogo različitih kompanija lagali su potrošačima i vlasti te su namjerno krivotvorili podatke o količini ispušnih plinova njihovih vozila. Posljedice su bile katastrofalne. Prevareno je gotovo 20 milijuna vlasnika automobila diljem svijeta. Ugled njemačke autoindustrije bio je uništen, a posljedice po ljudsko zdravlje i okoliš bile su nemjerljive.
U ovom njemačkom istraživačkom dokumentarnom filmu pripadnici svijeta automobilske industrije otkrivaju kako je ovo logična posljedica utrke za maksimalizacijom profita, na uštrb morala, poštenja i zakona.
Saznajmo više o pozadini ovog skandala. Gotovo je nevjerojatno kako su njemački proizvođači automobila i njihovi dobavljači namjerno proizvodili nepropisne auto-dijelove, kako su vješto koristili rupe u zakonu te desetljećima lagali vlasti i potrošačima.
Protagonisti filma su zviždači koji se bore protiv moćnih vlasnika tvrtki. Nekadašnji inženjer, nekadašnji menadžer i odvjetnik odlučili su kako više neće šutjeti te prvi put pred kamerom progovaraju o kriminalnim radnjama unutar njemačke autoindustrije.
Pratimo protagoniste u njihovoj, često osobnoj, borbi protiv nepravde i zataškavanja. Film razotkriva nesrazmjer između stvarnosti i onoga u što se javnost uvjeravalo.

Scenarista:
TRAJANJE: 86 min

Slike

Dieselgate - Laži automobilske industrijeDieselgate - Laži automobilske industrije

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Ubice iz dubine mora (2017)

    image
    Istražujemo načine kako sve životinje ubijaju u okeanu.
  • Diving with Dolphins (2020)

    image
    Chronicles the making of Dolphin Reef (2018). From wave surfing with dolphins in South Africa to dancing with humpback whales in Hawaii, filmmakers go to great...
  • Sur les traces de Gustave Eiffel (2009)

    image
  • Putinovi svedoci (2018)

    image
    Dugometražni dokumentarni film „Putinovi svedoci“ Vitalija Manskog bavi se hronologijom Putinovog dolaska na vlast i njegovim vrtoglavim usponom. U početku i sam...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.