SADRžAJ

Bivši osuđenici Perry Smith i Dick Hickock susretnu se u ruralnom području Kanzasa u jesen 1959. Zajedno odluče opljačkati dom bogate obitelji Clutter. Dvojica kriminalaca provale u kuću usred noći, no ne uspiju pronaći sef. Kako ne bi bilo svjedoka pokušaja pljačke, Smith i Hickock ubit će obitelj Clutter. Njihova će tijela biti pronađena sutradan...
Krajem 1959., Dick Hickok (Edwards) i Perry Smith (Roberts), dva sitna kriminalca koja su se sprijateljila iza rešetaka, izašli su i zajedno životare pomoću sitnih krađa i krivotvorenih čekova. Put ih dovodi u Kansas, jer su čuli da Herb Cluttera (Tighe), ugledni i dobrostojeći lokalni farmer, u svojoj kući drži sef s gomilom novaca. Jedne noći provaljuju u Clutterovu kuću i zahtijevaju da im preda novac iz sefa. Nakon što se ispostavi da ni sefa ni novaca nema, Hickok i Smith pokupe nekoliko sitnica i usput poubijaju Cluttera, njegovu suprugu i dvoje djece. Kada se zločin otkrije, cijela je nacija zgranuta i Alvin Dewey (Neill), agent državne policije, započinje istragu. Njegova je potjera bjesomučna, jer su mu Clutterovi bili osobni prijatelji. U međuvremenu, Hickok i Smith su pobjegli u Meksiko, ali nemajući novaca, prisiljeni su vratiti se preko granice... Radnja se temelji na istoimenom romanu Trumana Capotea iz 1966.

Fotografije

Hladnokrvno ubojstvo

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.