poster

Posljedice legalizacije kanabisa

Cannabis: quand le deal est légal (2019)

dokumentarni | Francuska

Ocjena: 5.8/10
Ocjena korisnika: 1/10

SADRžAJ

Marihuana je desetljećima bila ključni dio kontrakulture, predsjednik SAD-a Reagan nazvao ju je "vjerojatno najopasnijom drogom", a oni bliski vlasti su je prezirali. No kako pokret za "normalizacijom" marihuane raste, a sve veći broj saveznih država SAD-a odlučuje se za regulaciju umjesto zabrane, što se događa kad marihuana postane korporativna? Kako utječe na nasilje, javno zdravlje i državne financije? Jesu li velike korporacije najveći dobitnici?
U Nizozemskoj zakon štiti konzumente, ali ne i prodavače koji djeluju u sivoj pravnoj zoni. Legalno uzgajana marihuana u Americi danas je kvalitetnija od marihuane koja se uzgaja u Meksiku i prodaje na crnom tržištu. Sitni dileri prisiljeni su prodavati lošiji proizvod.
Ovaj dokumentarni film, sniman u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi, Urugvaju, Meksiku i Europi, prikazuje iskustva pionirskih zemalja. Je li legalizacija ispunila sva očekivanja?

Producent: Fabrice Esteve
TRAJANJE: 91 min

Fotografije

Posljedice legalizacije kanabisaPosljedice legalizacije kanabisaPosljedice legalizacije kanabisaPosljedice legalizacije kanabisa

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • 250 stepenika (2017)

    image
    Dokumentarni film o čuvenoj generaciji jugoslovenskih košarkaša, koja je osvojila svetsku titulu za mlade 1987. u Bormiju. Rađa, Đorđević, Savić i ostali ponovo...
  • Afrički safari (2013)

    image
    Dokumentarna akcijska pustolovina u tri dimenzije. Uz pomoć vrhunskih kinematografskih tehnika, postajete putnik na spektakularnom afričkom safariju, od obale...
  • The Day the Dinosaurs Died (2017)

    image
    Investigates the greatest vanishing act in the history of our planet - the sudden disappearance of the dinosaurs 66 million years ago.
  • Ubojice iz dubine (2017)

    image
    Otkrijte kako životinje ubijaju u oceanu.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.