Ocjena: 7.4/10

SADRžAJ

„Bobby Fischer protiv cijelog svijeta“ je dugometražni dokumentarni film koji kroz napeti meč između Borisa Spasskog i Bobbyja Fischera održanog 1972. godine istražuje prirodu genijalnosti, ludila te samog šaha. Ovaj film priča nevjerojatnu priču o usponu i padu istinske ikone, Bobbyja Fischera. Veteranski filmaš Liz Garbus i montažerka Karen Schmeer kojoj je ovo bio posljednji rad prije smrti u filmu „Bobby Fischer protiv cijelog svijeta“ istražuju uznemirujuće visoku cijenu koju je Fischer platio kako bi ostvario svoj legendarni uspjeh te posljedice koje su uslijedile, a koje su duboko utjecale na njegovu psihu. Rijetko viđene arhivske snimke i temeljiti intervjui s onima koji su mu bili najbliži produbljuju ovu fascinantnu priču o usponu genijalnog uma - i njegovom padu.

Fotografije

Bobby Fischer protiv cijelog svijetaBobby Fischer protiv cijelog svijetaBobby Fischer protiv cijelog svijeta

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Celticsi protiv Lakersa: Najveći neprijatelji, 2. dio (2017)

    image
    Drugi dio ESPN-ovog dokumentarca o legendarnom rivalstvu između dvije od najvećih NBA franšiza - Boston Celticsa i Los Angeles Lakersa.
  • Loveći Tysona (2015)

    image
    Evander Holyfield znao je da neće nikada zaslužiti poštovanje koje je tražio dok ne pobijedi Mikea Tysona. Kada su se napokon borili, svijet je svjedočio ne...
  • Celticsi protiv Lakersa: Najveći neprijatelji, 3. dio (2017)

    image
    Treći dio ESPN-ovog dokumentarca o legendarnom rivalstvu između dvije od najvećih NBA franšiza - Boston Celticsa i Los Angeles Lakersa.
  • Celticsi protiv Lakersa: Najveći neprijatelji, 1. dio (2017)

    image
    ESPN donosi dokumentarac o legendarnom rivalstvu između dvije od najvećih NBA franšiza - Boston Celticsa i Los Angeles Lakersa.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.