Ocjena: 7.6/10
Ocjena korisnika: 7.7/10
(3 glasa)

SADRžAJ

Peti i poslednji naslov "Dramskog ponedeljka" u aprilu, u okviru ciklusa koji smo naslovili "Klasici TV režije - Dejan Baja Ćorković", biće televizijski film "Svirač". Film je snimljen 1998. godine, a emitujemo ga 29. aprila 2019. godine.
Prema pripoveci Milovana Glišića "Svirač", koja odslikava prilike u Srbiji krajem 19. veka, Jovan Radulović napisao je dramatizaciju prema kojoj je Dejan Baja Ćorković režirao istoimeni TV film.
Radnja se odvija na selu gde gazda Milun pokušava da iskoristi slugu Sreju i njegovo znanje "da lepo svira na ćemane" što se dobro plaća i da sa njim sačini ugovor na Srejinu štetu a sve to pomoću seoskih prevaranata, svojih vernih "kalauza" kako ih on naziva.
Gazda Milun računa da ga njegovo bogatstvo štiti i pred sudom kako je u to vreme uglavnom bilo, ali tako ne misli Strahinja mladi pisar kod tamošnjeg kapetana.

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Dogodilo se na današnji dan (1987)

    image
    U Beogradu 1963. godine u dvorištu okruženim zgradama, jedna skupina mladih ljudi drugačijih pozadina i socijalnog statusa, ali sa sličnim pogledom na ljubav i...
  • The Last Minute (1987)

    image
    Walter Ferrari is an Italian soccer coach fired on the eve of the playoffs by club President Di Carlo.
  • Moj život bez mene (2016)

    image
    Izvana se život Howarda Wakefielda čini savršen; ima prekrasnu ženu, dvije kćeri, prestižan posao kao odvjetnik na Manhattanu i kuću u predgrađu. Međutim, jednoga...
  • Nina u Rimu (2012)

    image
    Nina prihvaća posao čuvanja psa u Rimu, za vrijeme ljeta. Iako je mislila je da se nikad više neće zaljubiti, sve se mijenja kad upozna Fabrizia, mladog...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.