Ocjena: 7.6/10
Ocjena korisnika: 6.5/10
(2 glasa)

SADRžAJ

Peti i poslednji naslov "Dramskog ponedeljka" u aprilu, u okviru ciklusa koji smo naslovili "Klasici TV režije - Dejan Baja Ćorković", biće televizijski film "Svirač". Film je snimljen 1998. godine, a emitujemo ga 29. aprila 2019. godine.
Prema pripoveci Milovana Glišića "Svirač", koja odslikava prilike u Srbiji krajem 19. veka, Jovan Radulović napisao je dramatizaciju prema kojoj je Dejan Baja Ćorković režirao istoimeni TV film.
Radnja se odvija na selu gde gazda Milun pokušava da iskoristi slugu Sreju i njegovo znanje "da lepo svira na ćemane" što se dobro plaća i da sa njim sačini ugovor na Srejinu štetu a sve to pomoću seoskih prevaranata, svojih vernih "kalauza" kako ih on naziva.
Gazda Milun računa da ga njegovo bogatstvo štiti i pred sudom kako je u to vreme uglavnom bilo, ali tako ne misli Strahinja mladi pisar kod tamošnjeg kapetana.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.