Ocjena: 7.3/10
Ocjena korisnika: 8/10
(28 glasova)

SADRžAJ

U selu Mrduša Donja priprema se proslava godišnjice izbora predsjednika seljačke radne zadruge, koji naredi seoskom učitelju da pripremi prikladan kazališni komad - "Hamleta", za kojeg je negdje čuo. Učitelj sumnja u uspjeh, ali mora ispuniti zadatak, te započinje groteskno postavljanje Shakespeareove tragedije. No, dok se priprema kazališna, istovremeno se odvija i životna, inače "Hamletu" prilično slična drama: predsjednik lažno optuži blagajnika zadruge zbog čega je ovaj zatvoren, a sin pokušava razotkriti predsjednikovu prijevaru. U tome i uspijeva za vrijeme izvođenja predstave, u slavnoj sceni Mišolovke.Film je ovo koji će vas do suza nasmijati, film koji i trideset godina nakon snimanja ima moć prokazivanja društvene nepravde i česte nemoralnosti vlastodržaca. Istovremeno pričajući dvije priče, izvornu "Hamletovu" i njenu seosku paralelu, autori filma uspijevaju predočiti nam svevremenost teme, čijoj je ozbiljnosti dana izvrsna protuteža brojnih antologijskih humorističnih scena.

Fotografije

Predstava Hamleta u Mrduši DonjojPredstava Hamleta u Mrduši DonjojPredstava Hamleta u Mrduši DonjojPredstava Hamleta u Mrduši DonjojPredstava Hamleta u Mrduši DonjojPredstava Hamleta u Mrduši DonjojPredstava Hamleta u Mrduši DonjojPredstava Hamleta u Mrduši Donjoj

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.