SADRžAJ

Ovo je priča o iskustvima vojnika satnije Charlie, jedne od zadnjih koje su se borile u Vijetnamu. Upoznajte priče Ratne braće iz prve ruke kroz kućne filmove i audiosnimke vojnika.
Vijetnamski rat bio je oružani sukob u eri tzv. hladnoga rata koji se odvijao na prostorima država Vijetnama, Laosa i Kambodže, a u američkoj je povijesti okarakteriziran i kao jedan od najnepopularnijih ratova. Osim što je trajao čak 20 godina, Vijetnamski rat bio je i najduži rat u američkoj povijesti. Rat je počeo 1954. godine, a žrtve koje su morale podnijeti obje strane bile su goleme - Vijetnamsko vodstvo naredilo je evakuaciju čitavih gradova – čak 600.000 od 800.000 ljudi iz grada Hanoj preselilo se u okolna naselja, a manje poznata činjenica je da su gotovo dvije trećine američkih vojnika u Vijetnamu činili vojni dobrovoljci. Jedna od posljednjih satnija američkog bojnog pješaštva koja je okupljena, obučena i poslana na bojišnicu u Vijetnam bila je i tzv. Charlijeva satnija...

Pripovjedač: Charlie Sheen

Fotografije

Ratna braća: Američki herojiRatna braća: Američki herojiRatna braća: Američki herojiRatna braća: Američki heroji

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.