Ocjena: 7.5/10
Ocjena korisnika: 8/10
(37 glasova)

SADRžAJ

Ratni film. Drugi svjetski rat, neposredno pred iskrcavanje saveznika na Siciliju. Da bi saveznici mogli izvesti svoj plan invazije na Siciliju, najprije moraju uništiti dobro utvrđeno njemačko gnijezdo teške artiljerije u Grčkoj. No, to se ne može učiniti izravnim napadom, nego iskljućivo diverzantskom akcijom. Stoga saveznički stožer odluči izabrati nekolicinu najboljih diverzanata koji će se ubaciti u neprijateljsku pozadinu, a zatim, uz pomoć grčkih ilegalaca, uništiti veliku opasnost što prijeti savezničkoj operaciji za oslobađanje Italije.
"Topovi s Navaronea" jedan je od najpopularmijih ratnih filmova snimljen tijekom šezdesetih. Riječ je o velikom akcijskom spektaklu koji obiluje iznimnim specijalnim, osobito pirotehničkim efektima, a karakterizira ga međunarodna glumačka ekipa. Scenarij je napisao Carl Foreman prema romanu Alistaira MacLeana, a film je dobio Oscara za specijalne efekte te bio nominiran za najbolji film, režiju, scenarij prema postojećem djelu, montažu, glazbu i zvuk.

Fotografije

Topovi s NavaronaTopovi s NavaronaTopovi s NavaronaTopovi s NavaronaTopovi s NavaronaTopovi s NavaronaTopovi s Navarona

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.