SADRžAJ

Mladi bagdadski sultan Schahriar mora se oženiti prije punog mjeseca. Ako mu to ne uspije, morat će predati vlast svom izgnanom bratu Schahzenanu. Braća su rođena u samo nekoliko minuta razlike no Schahriar želi prijestolje tvrdeći da je najstariji. Iako se Schahriar ne želi ponovno oženiti, jer su ga njegova prva supruga i njegov zao brat pokušali ubiti, ipak šalje starog Vezira Jafara da mu nađe suprugu u haremu. No drugi dan nakon vjenčanja, sultan namjerava ubiti svoju suprugu. Jafarova kći Scheherezada poželi postati Schahriarova supruga, otkrivajući da ga oduvijek voli. Nakon vjenčanja, dok krvnik nestrpljivo čeka, bračni par sjedi u kraljevskoj sobi. Kako bi smanjila napetost i zaustavila svoju neminovnu smrt, Scheherezada započinje suprugu pričati priče o Ali Babi i 40 hajduka. Sljedećeg jutra, Scheherazada je uznemirena i nesigurna u ishod svoje sudbine. No Schahriar otpusti krvnika. Barem privremeno. U međuvremenu, hladnokrvni Schahzenan podiže vojsku protiv brata. Sultanov krvnik kaže Schahzenanu da je sultan slabić, jer još nije ubio svoju suprugu. Tada Schahzenan otkriva kako je bio zaljubljen u Schahriarovu prvu suprugu i kako mu nikada neće oprostiti što ju je ubio. Schahzenan se zaklinje kako nikada neće dopustiti bratu da mu nešto oduzme, osobito ne kraljevstvo. Pričajući zanimljive tragedije, komedije, priče o čarolijama i uništenjima, Scheherezada mudro osmišlja radnju punu junaka, zlikovaca i lijepih junakinja. Shvativši kako ga priče podsjećaju na vlastiti život, sultan nauči vrijednu lekciju. Schahriar priznaje da je duboko zaljubljen u Scheherezadu, te joj zahvali što mu je pokazala da ljubav i smijeh pobjeđuju zlo. U međuvremenu, Schahzenan i njegova vojska dolaze u Bagdad, spremni na borbu.

Fotografije

Arapske noćiArapske noćiArapske noćiArapske noćiArapske noćiArapske noćiArapske noćiArapske noćiArapske noćiArapske noći

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.