Ocjena: 7.5/10
Ocjena korisnika: 8.3/10
(4 glasa)

SADRžAJ

Drama o životu obitelji, oca i dvoje djece, nakon majčinog samoubojstva. Za Larsa (W. Wilke Möhring), Maike (M. Merkel) i Pieta (N. J. Schuck) dan je počeo kao i svaki drugi: Lars je otišao na posao, a četrnaestogodišnja Maike i sedmogodišnji Piet u školu. Majka ih je, kao i svako jutro, ispratila. Možda se s njima pozdravila na poseban način, ali nitko od njih to nije primijetio. Kasnije je nazvala muža, potom Pieta da mu kaže da te večeri može prespavati kod prijatelja.
Kad je Lars došao kući i našao prazan stan, isprva se nije brinuo, no kako je dan odmicao, postajao je sve nemirniji. Iako je znao da Sybille (J. Koschitz) pati od depresije i uzima lijekove, ono što se dogodilo nije mogao predvidjeti: dan poslije našao ju je u šumi, mrtvu. Sybille je sve pomno isplanirala i ostavila pismo.
Udarac za sve troje užasan je. Maike mijenja raspoloženja između ljutnje, frustracije i osjećaja krivnje. Piet se mora suočiti s gubitkom koji ne može razumjeti. Iako ljudi oko njih pokušavaju pomoći, čini se da nitko ne zna učiniti ili reći nešto što bi maloj obitelji uistinu pomoglo. Oni sami, pomažući jedno drugome, svatko na svoj način suočavaju se s onim što moraju prihvatiti.
Film je osvojio brojne nagrade, između ostalih nagradu Adolf Grimme za scenarij, režiju i glavnu mušku ulogu; u Baden-Badenu nagradu publike za režiju; nagradu za najbolji TV film u Monte Carlu te Prix Italia za najbolji TV film.

Fotografije

Posljednji lijepi dan

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Poseban odgoj (1977)

    image
    Socijalno-psihološka drama. Pera Antić Trta (S. Štimac) izvrgnut je velikoj sramoti: nezakonito je dijete, ne zna se tko mu je otac, a majka pijanica je u...
  • Crno-bijeli blues (2010)

    image
    Dvojica naizgled različitih muškaraca kreću na glazbeno putovanje američkim jugom koje će zauvijek promijeniti njihove živote.
  • Mali Buda (1993)

    image
    Lama Norbu (Y. Ruocheng) i njegovi svećenici pokušavaju otkriti u kojem će se biću vratiti njihov pokojni učitelj, lama Dorje. Lama Dorje bio je poznat po smislu...
  • Najljepše godine (2020)

    image
    Biografska drama o 40 godina prijateljstva, tijekom nedavne talijanske povijesti, promatrana kroz oči triju prijatelja iz djetinjstva te o djevojci u koju se sva...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.