poster

Ulica Valentine

Valentine Road (2013)

Redatelj: Marta Cunningham


Ocjena: 7.0/10

SADRžAJ

12. veljače 2008. počeo je kao i svaki drugi dan u Osnovnoj školi E. O. Green u kalifornijskom obalnom gradiću Oxnardu. Ali prije kraja dana 15-godišnji Lawrence Larry King ležao je boreći se za svoj život nakon što ga je dvaput u zatiljak ustrijelio razredni kolega Brandon McInerey. Dva dana poslije, na Valentinovo, Larry je umro – žrtva zločina mržnje koji je okupirao naslovnice u zemlji i dramatično promijenio živote učenika, nastavnika i zajednice. Ulica Valentine moćan je dokumentarac koji raspleće tragično ubojstvo mladoga gay tinejdžera koji je upravo počeo istraživati svoj spolni identitet. Film razotkriva okolnosti koje su dovele do šokantnog zločina, kao i njegove komplicirane posljedice – izražavajući zabrinutost za sigurnost lezbijki, homoseksualaca, biseksualaca i transseksualaca (LGBT) tinejdžerske dobi i pritom kritizirajući učinkovitost američkog edukacijskog i pravosudnog sustava.

Fotografije

Ulica ValentineUlica ValentineUlica ValentineUlica ValentineUlica ValentineUlica Valentine

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Lav ratnik (2010)

    image
    Ovo je priča o opstanku lava iz zemlje Maasaija. U podnožju Kilimandžara romantizirano pleme Maasai živi u borbi na život i smrt s omiljenom velikom mačkom, lavom.
  • Najubojitiji morski psi (2016)

    image
    Dr. Michael Domeier i dr. Barry Bruce idu u potragu za rijetkim bjelovrhim grebenskim psinama kako bi utvrdili slove li s razlogom kao najubojitije.
  • Svijet koji nestaje (1987)

    image
    Kada divlja svinja donese na svijet trinaest prasića, ona tada trinaesto prase odbacuje jer nema "mjesto za sisanje" i ono najčešće ugine. Ova drama iz...
  • San (2014)

    image
    El somni (San) je izuzetan film u režiji Franca Aleua, koji prikazuje kreativni proces više od 40 međunarodnih umjetnika koji su sudjelovali na večeri koja je...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.