poster

Asterix na Olimpijskim igrama

Astérix aux jeux olympiques (2008)

fantazija, obiteljski, komedija, akcija, avanturistički | Francuska, Njemačka, Španjolska, Italija, Belgija
FilmBox Extra | 15. 04. 2024. | 07:50

Ocjena: 5.2/10
Ocjena korisnika: 9/10
(67 glasova)

SADRžAJ

Asterix na Olimpijskim igrama; film je snimljen prema knjizi istoga naziva, no dodano je mnogo novih likova i scenarij je donekle izmijenjen. U knjizi, Gali šalju svog predstavnika na Olimpijske igre kada čuju da Rimljani planiraju poslati legionara Gluteusa Maximusa da ih predstavlja. Grčki suci zabrane čarobni napitak (kao neprirodni stimulans) i Gali su primorani natjecati se vlastitim snagama i domišljatošću. Film uzima osnovni zaplet i prilično ga proširuje. Julije Cezar i njegov posvojeni sin, Brut, osobno otputuju na Olimpijske igre. U knjizi, Cezar se pojavljuje tek na samome kraju, a Brut se uopće ne pojavljuje.
Asterix i Obelix putuju u Grčku kako bi pomogli svome prijatelju Alafolixu koji boluje od ljubavi. Naime, Alafolix je preko glave zaljubljen u princezu Irinu. No, Brut isto želi ruku princeze Irine. Putovanje ih odvede na Olimpijske igre gdje moraju odmjeriti snage s atletskom silom Rimskoga carstva. Uza sve, Brut kuje zavjeru kako bi svrgnuo Julija Cezara i postao vladar Rima. Asterix i prijatelji nadmetat će se s Brutom, njegovim mišićavim prvakom i njihovim vječitim neprijateljem, Julijem Cezarom osobno.

Fotografije

Asterix na Olimpijskim igramaAsterix na Olimpijskim igramaAsterix na Olimpijskim igramaAsterix na Olimpijskim igramaAsterix na Olimpijskim igramaAsterix na Olimpijskim igramaAsterix na Olimpijskim igramaAsterix na Olimpijskim igramaAsterix na Olimpijskim igramaAsterix na Olimpijskim igramaAsterix na Olimpijskim igramaAsterix na Olimpijskim igramaAsterix na Olimpijskim igrama

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.