Ocjena: 7.3/10
Ocjena korisnika: 10/10
(2 glasa)

SADRžAJ

Ada Ušpic je filmu pristupila studiozno, vešto kombinujući arhivsku i dokumentarnu građu, predstavljajući Hanu Arent, jedno od najvećih imena filozofije XX veka, onima koji malo znaju o njenom radu.
Hana Arent, poznata nemačko-jevrejska filozofkinja, izazvala je veliki metež šezdesetih godina prošlog veka, kada je iznela svoj subverzivni koncept „banalnosti zla“ pišući o nacistima. Njen privatni život bio je jednako kontroverzan zahvaljujući ljubavnoj aferi sa reformatorom nemačke filozofije Martinom Hajdegerom, koji je istovremeno bio pristalica nacističkog režima. Bila je među najuticajnijim misliocima XX veka i pisala je o otvorenim ranama modernog doba.
Danas, njeni tekstovi bude obnovljeno interesovanje širom sveta, zahvaljujući njenom uvidu i ogledima o prirodi zla, položaju izbeglica i opasnosti svih ideologija, što je aktuelnije nego ikada.
Film Duh Hane Arent stoga nudi jedan intiman portret Hane Arent, tokom kojeg gledaoci putuju na mesta na kojima je živela, volela i gde je bila izdana.
Kritika je bila oduševljena filmom, koji je prikazan na više festivala i nagrađivan.

Fotografije

Duh Hane ArentDuh Hane ArentDuh Hane Arent

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Nije još mrak (2016)

    image
    Dugometražni dokumentarni film o Simonu Fitzmauriceu, talentiranom irskom redatelju koji živi s bolešću motoričkih neurona. Dijagnosticirana mu je u dobi od 34...
  • Džihad Džejn (2019)

    image
    U martu 2010. dve Amerikanke, uključujući i jednu koja je sebe nazvala “Džihad Džejn”, bile su uhapšene tokom serije hapšenja, koje je tužilaštvo SAD nazvalo...
  • Ubojice iz dubine (2017)

    image
    Otkrijte kako životinje ubijaju u oceanu.
  • Generacija '68 (2016)

    image
    Filmom Generacija '68 autor ispisuje hommage generaciji s kojom dijeli mladenačke zanose i ideju o revoluciji koja će promijeniti svijet, koja će biti realna i...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.