SADRžAJ

Dva muškarca u utrci za slavom! 1924. Pariške Olimpijske igre. Eric Liddell (Ian Charleson) pobožan je kršćanin koji vjeruje da su njegove sposobnosti dar Božji, i da će – iskoristi li svoje sposobnosti i osvoji li zlatnu medalju – time proslaviti Boga.
Harold Abrahams (Ben Cross) engleski je Židov, student na Cambridgeu, koji sanja o slavi i dokazivanju svojim kolegama studentima, antisemitima, kao i svijetu, da Židovi nisu inferiorniji. Njihovi su motivi plemeniti. Njihova je predanost potpuna. Njihovo je poštenje neupitno. Obojica će mnogo toga žrtvovati kako bi ostvarila svoje ciljeve. Svim nadvladanim zaprekama dokazat će i da je težnja za pobjedom - uz takvu predanost i visok cilj - možda i sama po sebi nagrada... Prema istinitoj priči, film VATRENE KOČIJE osvojio je četiri Oscara, uključujući one za najbolji film i najbolji originalni scenarij, uz još tri nominacije.

Fotografije

Vatrene kočije

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.