poster

Pročišćenje: Scientologija i tamnica vjere

Going Clear: Scientology & the Prison of Belief (2015)

Redatelj: Alex Gibney

Ocjena: 8.0/10

SADRŽAJ

Provokativan dokumentarac profilira osam bivših članova Scijentološke crkve rasvjetljujući kako crkva kultivira prave vjernike i detaljno prikazujući njihova iskustva te na što su sve spremni u ime religije.
U režiji oskarovca Alexa Gibneyja i temeljen na knjizi „Pulitzerom“ nagrađenog Lawrencea Wrighta, ovaj dokumentarac profilira osam bivših članova Scijentološke crkve, čiji najistaknutiji pristalice uključuju holivudske zvijezde s A-liste, rasvjetljujući načine na koje crkva kultivira prave vjernike i detaljno prikazujući njihova iskustva te na što su sve spremni u ime religije. Ovaj moćan dokumentarac prikazuje izvore postanka crkve, od njezina začetka u umu osnivača L. Rona Hubbarda do uspona u popularnosti u Hollywoodu i dalje. Srce filma niz je šokantnih otkrića bivših insajdera, među kojima su visokorangirani i prepoznatljivi članovi poput slavnog scenarista Paula Haggisa („Fatalna nesreća“), dok opisuju sustavnu povijest zlostavljanja i izdaje od strane crkvenih predstavnika, uključujući sadašnje vodstvo crkve. PROČIŠĆENJE je provokativna priča o egu, izrabljivanju i žudnji za moći.

Fotografije

Pročišćenje: Scientologija i tamnica vjerePročišćenje: Scientologija i tamnica vjerePročišćenje: Scientologija i tamnica vjerePročišćenje: Scientologija i tamnica vjerePročišćenje: Scientologija i tamnica vjerePročišćenje: Scientologija i tamnica vjerePročišćenje: Scientologija i tamnica vjerePročišćenje: Scientologija i tamnica vjerePročišćenje: Scientologija i tamnica vjerePročišćenje: Scientologija i tamnica vjere

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
TOP LISTE

Prijavi se

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.